Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel, és a késő délelőtti óráktól szórványosan alakul ki zápor, zivatar - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdai előrejelzésében. Mint írják, a Dunántúl nyugati, északnyugati felén a legkisebb a csapadék esélye. Zivatarokat kisebb jég és lokálisan nagy mennyiségű csapadék kísérheti. A gyakran élénk északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű. Késő estére 12, 17 fokra hűl le a levegő.

Ne felejtsük otthon az esernyőt. Fotó: Getty Images

Akár 3 fokig is hűlhet a levegő

Szerda éjjel fokozatosan csökken a felhőzet, csütörtök reggel már többnyire derült vagy kissé felhős lesz az ég. Az éjszaka első felében néhol előfordulhatnak záporok, esetleg zivatarok, később csapadék nem várható. A többnyire gyenge vagy mérsékelt északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul.


Csütörtökön eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délelőttől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, az Alföldön várható a legtöbb napsütés. Napközben elszórtan fordulhat elő zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!