Az ezoterikus világnézet szerint minden, ami létezik, rezgéseket bocsájt ki magából, ily módon a kristályok hatással vannak az ember energetikai rendszerére. A test és a szellem betegségei egyes területek energiahiányából vagy épp ellenkezőleg, energiatöbbletéből alakulnak ki. A megfelelően kiválasztott kövek képesek lehetnek visszaállítani a szervezet egyensúlyát.

Ezek a kristályok a leghatékonyabbak!

Hogyan használja?
A kristályok medálként viselve fejtik ki legközvetlenebbül a hatásukat, de az is jó megoldás lehet, ha a lakás egy napfényes ablakába akasztja az ásványt. A kövön átsugárzó fény ugyanis megsokszorozza a gyógyító energiákat. Lássuk, melyik kristályt milyen panaszra érdemes választania!

Akvamarin
Nyitottá tesz
Segíti a kommunikációt, viselője könnyedebben tud kapcsolódni másokhoz. Érzelmi-hangulati zavarok, depresszió esetén is érdemes használni.

Ametiszt
Lelki védelem
Hasznos lehet fizikai megerőltetés esetén. Fokozza a koncentrálóképességet, segíti a tisztánlátást. Pszichésen rendkívül pozitívan hat, ellenállóvá tesz mások negatív energiáival szemben, és elűzi a félelmeket. Ha párkapcsolati problémái vannak, viselje ékszerként, hogy sikerüljön legyőznie az akadályokat a szerelemben!

Citrin
A jó hangulat köve
Ez a rendkívül kedvező hatású kő a nap erejét hordozza, vidámmá tesz. Vonzza a sikert, a gyarapodást és mindent, ami jó. Arra ösztökéli az embert, hogy megossza másokkal, amije van, és közben segíti tulajdonosát abban is, hogy megtartsa a vagyonát. Viselésétől magabiztosabb és vonzóbb lesz.

Hegyikristály
Életerőt sugároz
Sokoldalú hatással bír. Erősíti az immunrendszer, kiegyensúlyozottá tesz, csökkenti a szorongásos panaszokat, életenergiával tölti fel tulajdonosát. Mivel a spiritualitásra is hat, és nyitottá tesz rá, a meditáció gyakorlása során szintén használható.

Holdkő
A női energiák kristálya
Megkönnyíti a hormonális változásokhoz (terhesség, menstruáció, menopauza) való alkalmazkodást, és erősíti az intuíciót. Ha gondja van a nőiesség megélésben, válassza ezt a követ!

Jáde
Egyensúlyba hoz
Megnyugtatja a lelket, egyensúlyba hozza a női-férfi energiákat, nyitottá tesz a szerelemre. Testi szinten jótékony hatással van a veseműködésre. Alvászavar esetén érdemes az ágy fölé függeszteni.

Lapis lazuli
Stabilitást ad
Stresszoldó tulajdonsága miatt nagyon népszerű, és használható depressziós tünetek ellen is. Magabiztossá tesz, és segíti az érvényesülést a munka területén. Az önkifejezést is megkönnyíti. Hangulatingadozások esetén belső stabilitást ad, és oldja a feszültséget.

Ónix
A jó döntésekért
A józan gondolkodást segíti. Lelki szinten növeli az önbizalmat és a realitásérzéket, ezért főleg akkor alkalmazzuk, ha egyszerre sok kihívással kell megbirkóznunk.

Rózsakvarc
A szív ásványa
Erősíti az önelfogadást és a szeretetet, illetve mindezt mások felé is közvetíti. Nyugtató hatású, megszabadít a szorongásos tünetektől, a túlzott aggodalmaskodástól. A hagyomány szerint bevethető szerelmi bánat ellen is, mert megkönnyíti a fájdalom, szomorúság elviselését. Stabilizálja a vérnyomást.

Tigrisszem
Segít fókuszálni
A barnás aranyszínű kristály a jobb figyelem-összpontosítás érdekében használható. Jól jöhet például, ha vizsgákra készül. Növeli a tetterőt, bátorrá, energikussá tesz, és az idegrendszerre is jótékonyan hat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!