Catherine Deneuve (1943. október 22. -) francia színésznő. Színészcsaládból származik, az egész világon úgy tekintenek rá, mint az utóbbi negyvenév legnagyobb színésznőjére. Kivételes filmszínészi életművével nemzetközi hírnévre tett szert, neve végleg összeforrott a filmkészítés 20. századvégi történetével.

Filmes pályáját 13 évesen kezdte, később Hollywood is felfedezte magának, ahol kitűnő partnerekkel forgatott.

Olaszországban is készített filmeket olyan rendezőkkel, mint például Merco Ferreri, otthon pedig Francois Truffaut 1980-ban ráosztotta Deneuve legszenvedélyesebb szerepét, Az utolsó metróban. A film óriási sikert aratott, Deneuve pedig játékáért megkapta a César-díjat. Ezt követően egyre többen keresték, és egyre több elismerésben részesült.

2007-ben megjelent róla egy könyv: A független nő címmel. A színésznő nem járult hozzá, ami nem is csoda, mert kiderült volna, az addig afféle zárkózott, okos és kiegyensúlyozott filmcsillag képében mutatkozó díva helyett, egy rideg, boldogtalan és számító nő képe bontakozik ki. Az életrajzi könyv is elismeri, hogy Deneuve "a jeges külső mögötti tűz" megtestesítője, a gőgös, de törékeny, előkelően vonzó francia szépség szimbóluma. Sosem tartozott a befolyásolható nők közé, minden oka megvolt arra, hogy boldog legyen, mégis mindig elégedetlen volt.

A kívülállók szemében kiegyensúlyozott, határozott nő benyomását keltette, de néha teljesen irreálisan viselkedett, zsarnokoskodott a környezetével. Vadim - a volt férj szerint nem az a nő volt, aki az érzelmeit alárendelte volna az érdekeinek. "Intelligens volt, kiváló humorérzékkel tudott szurkálódni, és hideg, tartózkodó külseje mögött rendkívüli szenvedély lobogott", de a nő uralkodási vágya kikezdte a kapcsolatukat. Deneuve, akinek mindig a család volt a legfőbb érték, épp e téren vallott kudarcot.

Deneuve ascendense a nagyon kemény lelki mechanizmussal rendelkező Bak jegyében található, természete introvertált, teljesen ellenőrzött. Érzelmileg hidegnek, távolságtartónak és szigorúnak tűnik. Kiegyensúlyozott, lassú és hosszú távú ambíciói nem állnak távol a földi gazdagság megszerzésétől. Azonban mivel uralkodó planétája az Ikrek jegyében helyezkedik el, némi rugalmasságot is mutat a személyisége, és ez biztosítja, hogy egyszerre több dologgal is tud foglalkozni.

A Szaturnusz, mint a képlet uralkodója szorosan együttáll a Marssal. Ez a Mars-Szaturnusz konjunkció igen kétes áldás. Egyrészt folyamatos, kontrollált energiát biztosít, feladatait megbízhatóan, következetesen és lelkiismeretesen tudja végig vinni, ha kell, mindig össze tudja magát szedni és kitartó tud lenni a végtelenségig.

Viszont nagy problémái vannak az agresszióval, dühös, belülről blokkolt és feszült, problémái vannak az ösztöneivel. Ez a "behúzott kézifék és a padlógáz" esete. Ő a spártai harcos és az elvetemült zsarnok egyszerre. Ha a mitologikus Szaturnuszra gondolunk ő volt az első aki, aki dacolni mert a végső határral.

A Szaturnusz képtelen megosztani a hatalmát, és cinikussá, kiábrándulttá is tehet. A Mars a rettenthetetlen túlélő. Ha ez a két ellentétes energia egymásért dolgozna, előnyöket lehetne belőle kovácsolni. Az ambícióink mélyén rejlő valódi motivációkat kell tisztáznunk, hogy miféle késztetések vezetnek szakmai sikerekre, valamint melyek azok a titkos félelmek, amelyek kudarcainkat okozzák.

Az intenzív félelem a tehetetlenségtől, a csalódástól… nos, ez a Mars-Szaturnusz kapcsolat legnehezebben elviselhető mellékhatása. Az egyénnek sokszor erőszakos úton kell érvényesíteni az akaratát, mert nagyon fél attól, hogy mások fognak uralkodni rajta.

Ha ezen képes túllépni, az energia megszelídül, az egyén szinte mérhetetlen terheket képes elviselni, de a könnyedség szinte teljesen hiányzik belőle, nem törődik a nehézséggel és a fáradtsággal, hiszen a számára ez természetes. A Mars-Szaturnusz páros nagy erejű fényszög, szerencsés lenne felhasználni előnyösen az általa kínált lehetőségeket, mint például a sikervágy, vagy azt, hogy hatására az illető jól viseli a nehéz munkakörülményeket, eltökélt, kitartó, türelmes.

A fegyelmezett és irányított akarat a céltudatossággal együtt az egyik legpozitívabb minőség, amelyet e két planéta biztosít. Más előnyös lehetőség e planétapárostól, hogy összefügg azzal a felfedezőúttal, amely segíthet mélyebb önismerethez jutni.

A Hold, Jupiter és a Plútó a fenséges királyi jegyben, az Oroszlánban található. Catherine testtartása, méltóságos viselkedése, kimagaslóan képviseli ezt a jegyet. Szüksége van arra, hogy mások is elismerjék, és demonstratív vonzódást mutassanak iránta. Büszkeségében könnyen megbántódik, arra van kényszere, hogy saját drámai énképének megfeleljen, ezért gyakran teátrális, ezt azonban legtöbbször ártatlanul és magas elvárásokkal adja elő. A környezet általában megbocsátja neki színpadiasságát és túlzásait. Akkora igénye van a figyelemre, hogy gyakran más számára nincs hely az életében.

A Nap, Merkúr és a Neptunusz a gyönyörű és művészi érzékenységéről híres Mérleg jegyében áll. Gondolkodási folyamata lassú és időről időre nyugalomra van szüksége, hogy áttekintse ötleteit, mérlegelje az előnyöket és hátrányokat, és végül megszülje a döntést. Elutasítja az összes szélsőséges viselkedést, és mindig a boldog közeget keresné. Érdekli a magasabb szintű tudás, akár szellemi, vallási, erkölcsi vagy politikai területen. Művészi képessége megmutatkozik a legmagasabb szinten.

A Vénusz, mint a Mérleg-Nap uralkodója az analitikus és precíz Szűz jegyében helyezkedik el. Így saját ellentmondásai és nehézségei egyben megfelelő táptalajt is nyújtanak, hogy kielégítse elemzésre és boncolgatásra irányuló hajlamát. Ennek hátránya, hogy gyakran kritizálja önmagát vagy partnerét. Elvárásai nem felelnek meg a harmóniáról alkotott vágyainak. Soha nem biztos, abban, hogy az aktuális kapcsolat morálisan, esztétikailag vagy szexuálisan tökéletes-e. Gyakran felesleges feszültséget okoz magának azzal, hogy megpróbálja elnyomni vagy megtagadni fizikai igényeit, ennek hátterében az áll, hogy az élet minden területén kénytelen a tökéletlenségre fókuszálni ahelyett, hogy az összképet látná. Mindemellett enyhén nárcisztikus lehet.

Az össze bolygó a képlet jobb féltekéjén helyezkedik el, ennek eredményeként az élet rengeteg lehetőséggel látja el, mégis elégedetlen. Hevesen védi személyes életét, barátságai hűségén és intellektusán alapulnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!