1. titok
Sokan tévesen írnak a gazdagság-váza készítésről. Ám, félreértés ne essék! A vázát vesszük hozzá, nem magunk készítjük. Kivétel, ha értünk az üvegfújáshoz vagy a fa megmunkáláshoz.

2. titok
Másik tipikus félreértés, hogy a gazdagság-váza nemcsak az anyagi gyarapodás fokozására alkalmas. Ha anyagilag akarunk hatalmas eredményeket, akkor javasoltak a gazdagság-mandalák.
A gazdagság-váza a legnagyobb támogatást energetikailag abban nyújtja, hogy a megszerzett anyagiakat nem herdáljuk el. Tudunk takarékosan gazdálkodni, tudatosan bánni a pénzzel.

A Gazdagság-váza elősegíti, hogy jól gazdálkodjunk a pénzzel

3. titok
A legmegfelelőbb váza kék, fekete, zöld vagy áttetsző üveg színű. Anyagát tekintve üveg, fa, bambusz, a 4., Gazdagság, siker (dél-kelet) életterületre tesszük, mégpedig elzárt helyre, szekrénybe.
Ez is utal rá, hogy nem mutogatjuk oktalanul anyagi erőinkkel, hanem jól gazdálkodunk. Ehhez pedig nincs szükség a környezet előtti kérkedésre, kivagyiságra és más szükségtelen cselekvésre.

4. titok
Már megszokhattuk, hogy minden részlet számít, kifejez valamit a Feng Shui tudományában. Így a gazdagság-váza alakja is üzenettel bír. Szája legyen széles. Kezünk férjen bele, egészen az aljáig. Nyaka keskenyedjen el, majd hasa megint legyen telt, teltebb, mint a szája.
Ez mutatja, hogy áramlik a pénz befelé, de kifelé már nem olyan könnyen. Tehát tudunk takarékoskodni is, nem könnyen szórjuk a pénzt. Azonban, mikor szükséges, hozzá tudunk nyúlni és felhasználni. Tehát nem a céltalan fösvénységre nevel, csak a normális mértékű beosztásra!

5. titok
Helyezzünk el benne valódi, forgalomban lévő papírpénzt. Kerüljük -egyébként is- a jegyzetpapír eurot, forintot. Ez mindig csak illúzió! Nem reális anyagi eredményre utal.
Azért papírpénzt teszünk, mert a fémpénzek elaprózódó bevételre mutatnak. Továbbá a fém, mint balta vágja ki a fa elemet az 5 elem tana szerint. Tehát energetikailag is jelzi a mögöttes tartalmat.

Sokakat a családi és egyéni minták tartanak szegénységben. Otthon azt hallották: "ezt nem engedhetjük meg magunknak!" Mások felnőttként sem bírják leküzdeni, hogy alkoholista apjuk elitta fizetésnap azonnal a keresetét, majd nélkülöztek és fizikailag is félelemmel párosult számukra a 'pénzzel rendelkezni' állapot - megannyi minta, melyet a Feng Shui tudatos alkalmazása segít feltárni és megváltoztatni.

6. titok
Tegyünk a papírpénz mellé gazdagság-köveket:
Jáde: hosszú, egészséges és szerencsés élet támogatója.
Citrin: ha túl sokat aggódunk anyagi helyzetünkön, akkor enyhülést ad.
Borostyán: szerencsehozó tulajdonsággal bír, sikert és gyarapodást hoz anyagi síkon. Segít szakmai életünkkel kapcsolatos döntéseinkben és az üzleti kérdések megoldásában.
Zárványos kvarc: nyugalmat és védelmet biztosít az ellenséges erőkkel szemben. Ha támadások érnek bennünket a munkánkban, a tevékenységünkben vagy az anyagi gyarapodásunk kerül veszélybe, akkor célszerű alkalmaznunk.
Tigrisszem: szintén védelmet adó nemes kő. Rezgéseivel segít, hogy megőrizzük ésszerű gondolkodásunkat, ne vágjunk bele reménytelen üzletekbe vagy munkákba a vélt nagy haszon reményében. Tudjunk reálisan gondolkodni, ne vakítson el a pénzszerzés köde teljesen. Szerencsekő is, oltalmaz a függőségektől.
Sárga achát: a fény kövének is nevezik. Ha nem látjuk át világosan, hogy miben is tudnánk sikereket elérni, megélhetésünket megfelelő szinten biztosítani, akkor megvilágítja utunkat.

7. titok
Tegyünk még a papírpénz és a gazdagság-kövek mellé bő termésre utaló magvakat, terméseket.
Rizs, bab, lencse, mák, csicseriborsó, szezámmag. Akár újévkor fogyasztjuk, akár máskor ezek mind bőségre, bevételre utalnak energetikailag és szimbolikusan is.

8. titok
Fokozhatjuk még a hatást, ha egy marék földet is teszünk a gazdagság-vázába.
Egy valóban gazdag, becsületes ember kertjéből származó földet. Mégpedig úgy, hogy a tulajdonosa természetesen tud minderről. Ez is szimbolizálja a becsületes úton való gazdagodást minden szinten.

9. titok
Minden évben megújítjuk a váza tartalmát.
- Új föld (bár lehet azonos embertől)
- Új termények. Frissek, nem lejárt szavatosságúak.
A köveket elegendő szokásos formában tisztítani. Patakban, folyóban, csap alatt 15 percet tartjuk. Napfényen szárítjuk.
Vannak, akik ezt január 1-jén teszik, mások a kínai holdújévkor. Vannak, akik március 21-én a tavasz beköszönte idején. Bármikor is tesszük, akkor tartsuk ezt a dátumot.
Legjobb az esedékes tértisztítás után végezni mindezt. A váza persze marad, amennyiben ép és sértetlen, ellenkező esetben azt is cseréljük.

Halzer Dorottya
okleveles Feng Shui konzultáns

www.afengshui.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!