Azt is feltárja, milyen jellegű törődést igénylünk és juttatunk kifejezésre, ilyen értelemben erős hatással van intimitásképességünkre, erősen befolyásolja azt is, hogyan éljük meg az erotikát, a testi szerelmet. Két ember Holdjának összeillőségéből megbízható felvilágosítást kapunk a párkapcsolatról, és arról is, hogy ők ketten képesek-e együtt élni. A Hold eleme közvetlen kapcsolatban áll azzal, hogy mire van szükségünk, hogy kielégítően érezzük magunkat egy párkapcsolatban. A Hold jelképezi természetünk legösztönösebb aspektusait, amit sokkal kevésbé tudunk szabályozni, mint cselekedeteinket - éppen ezért vagyunk a Holdunk által képviselt területen sebezhetőek, mert a Holdnak nincs védelmi eszköze és nyitott mindenfajta külső hatásra. Szeretnéd tudni, hol állt a Hold a születésedkor? Kattints ide!

A Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő, Halak elemzéséért kattints ide!

Kos-Hold

Érzelmileg a legegyenesebb. Százszámra bukkannak fel a múló érdeklődések, hóbortok, amelyek az adott pillanatban rendkívül fontosak, egészen addig, amíg érdeklődésének tárgya az újdonság erejével hat. Egész életében új kihívásokra van szüksége, általában rettenthetetlen ember, egyedül csak az unalomtól fél. Nem valami jó hallgatóság, hamar elunja magát. Ösztönösen versengő típus, függetlenségét és a teljes cselekvési szabadságot részesíti előnyben, általában fizikailag nyughatatlan, erős és ezért folytat sportos életmódot. A külső ingerekre adott érzelmi reakciói teljesen spontánul, nyersen és cenzúrázatlanul törnek elő.

A Hold horoszkópban betöltött helyzete megmutatja, hogyan éled meg a párkapcsolatot!

Bika-Hold

Az érzelmek itt kiegyensúlyozottan áramlanak, nem könnyű felzaklatni. Nagyon szívós és bármiféle trauma után hamar és rugalmasan visszatalál önmagához. Figyelemre méltó az a higgadtság, amivel az élet nehézségeit fogadja, ezzel általában másokra is stabilizáló hatással van, környezete nagyra értékeli megbízhatóságát. A zodiákus leglassúbb jegye, minden tevékenységében ragaszkodik hozzá, hogy a saját ritmusában végezze a dolgokat. A változásokkal szembeni ellenállása miatt olykor nagyon frusztráló együttműködni vele, ha ugyanis valamit nem akar, akkor megveti a lábát, és makacsul ellenáll a változásnak. Ugyanilyen kivételesen kitartó akkor is, ha valamilyen célt próbál elérni.

Ikrek-Hold

Ha egymás mellé tesszük a Hold állandó változásait és az Ikrek végtelen változékonyságát, akkor látjuk, hogy ez a természet minden, csak nem stabil és kiszámítható. Erőssége a gyorsaság, amivel emberekre és környezeti hatásokra reagál, és a képesség arra, hogy azonnali kapcsolatot létesítsen. A mentális inger szüntelen áramlására van szüksége, mert úgy érzi, csak ekkor van életben és fejlődik. Változékony és irracionális érzéseiről kimerítően és tisztánlátás nélkül beszél. Kapcsolataiban ez az izgő-mozgó, csélcsap ember krónikus változékonysággal és állhatatlansággal, mély megdöbbenést és kíváncsiságot vált ki potenciális partnereiből.

Rák-Hold

Túlságosan érzékenyen reagál minden hatásra, az egész zodiákusban ő a legmegértőbb, és a legfogékonyabban képes mások problémáit meghallgatni. Amikor érzelmileg nyugodt, fantasztikusan képes ráhangolódni mások érzelmeire és emocionális igényeire, ha azonban ki van szolgáltatva saját depresszív hangulatának, akkor nem tud az intuícióira hagyatkozni, mert elveszíti kapcsolatát az objektív valósággal. Mindenekelőtt olyan életmódra van szüksége, amely a biztonság érzését adja neki. Vélt vagy valós fenyegetésekkel szemben erőteljesen védelmezi önmagát. A védelem persze nagyon is reális igénye, mert azonnal megsérül. Hajlamos visszahúzódni és a legkisebb provokációra is elrejtőzni, hiszen a privát szféra teljes biztonságára van szüksége.

Oroszlán-Hold

Nagy lelkesedéssel, melegséggel vagy humorral reagál a környezeti hatásokra. Arra van szüksége, hogy elismerjék, és demonstratív vonzódást mutassanak iránta, és büszkeségében azonnal megbántódik, ha nem kapja meg megfelelő és kellőképpen nyilvános figyelmet. Arra van szüksége, hogy felnőjön saját nagy és drámai énképéhez, ezért gyakran magamutogató és teátrális. Megvan benne az a képesség, hogy bátorítson másokat, és ezzel képes sziklaszilárd támogató bázisként működni, elvárja, hogy ezt mások köszönjék meg neki. Elsődleges igénye, hogy csodálják, elismerjék. Imádja a figyelmet, egoján keresztül könnyen megközelíthető, olykor néha basáskodó is.

Szűz-Hold

Környezetében és magában egyaránt szüksége van ahhoz, hogy komfortosan és biztonságosan érezze magát, ezért az élményekhez ösztönösen analitikus módon közelít, a gondolatait kategóriákba csoportosítja, saját előítéletei és elvei alapján rendszerezi, ez az igénye motiválja rend iránti megszállottságát. Jó érzéssel tölti el, ha javára lehet valakinek. Kulcsszava: perfekcionizmus. A munka menekülést jelent a számára a bűntudat vagy az értéktelenség deprimáló érzése elől, melyek oly gyakran hatalmába kerítik. Képessége a részletes, aprólékos munkára egészen páratlan.

Mérleg-Hold

Döntésképtelensége és a vacilláló hajlama miatt minden reagálása előtt gondosan mérlegel. Megvan benne az a képesség, hogy beleképzelje magát valaki más helyzetébe, gyakran mások igényeit önmaga kárára elégíti ki. Minden áron igényli, hogy kedveljék, kerüli a kellemetlenségeket, ami gyakran felszínes, békés megnyilvánuláshoz vezet, melyek nélkülözik az őszinteséget, és gyakran a hízelgés határát súrolják. Könnyen elveszik partnere energiamezejében, meg kell tanulnia képviselnie a saját érdekeit, érzéseit.

A többi csillagjegy elemzéséért kattints ide!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!