A sorozat első részét ide kattintva, a másodikat pedig itt érheted el!

NYILAS

Ennél a holdállásnál (a Jupiter jegye) elsősorban a hit kérdései kerülnek az előtérbe. Ajánlottak az utazások és a magasabb szintű tanulmányok (spiritualitás). Miben, kiben hiszünk? Hiszünk-e önmagunkban, a saját lelkierőnkben?

A tűz elem tartozik hozzá. A belső energia szintje hitelességünk mértéke, amely - meghaladva a középszerűség szintjeit - túlmutat a pátoszokon.

- Tápanyagminőség: Fehérjében gazdag ételeket érdemes fogyasztani, ilyenek a hüvelyesek, a sovány hús, a hal, a szárnyasok, a tojás, a sajt, a tejtermékek, a diófélék, és a szója.

- Érzékeny testrész: A combok, a vénák és az érzékszervek.

- A növények esetében a termések kerülnek előtérbe, valamint ezek gondozása, felhasználása, pl. gyümölcsök és a föld felett termő zöldségek (borsó, uborka, paradicsom, paprika, tökfélék, bogyósok).

- Szépségápolás: Az arc és a haj ápolása, pakolás/tisztítás (növekvő-/fogyó ciklus), és fejbőr (korona csakra) masszázsa ajánlott.

BAK

A Szaturnusz bolygó tartozik hozzá, amely a korlátok és a szabályokon keresztül mutatja számunkra az utat a felelősségteljes és sorszerű utak bejárásához. Az alázat és a rugalmasság kérdései merülnek fel. Mely törvényeket érezzük önmagunk számára érvényesnek? Egyaránt választhatunk az emberi- és az egyetemes törvények közül.

A földelem tartozik hozzá. Az anyag különböző megélési szintjei: pénz, hatalom, törvények.

- Tápanyagminőség: a só, az ásványi sók bevitele jól hasznosul.

- Érzékeny testrészek: A csontok (tartás és rugalmasság), a térd (alázat), a bőr (határvonal a külvilág felé) és az ízületek.

- Tápanyagminőség: Gyökérnapok (pl. burgonya, fokhagyma, répa, hagyma, retek).

- Szépségápolás: A bőr, a köröm, a haj és a fogak ápolása kiemelten ajánlott. A napkúrák (kerülve a déli órákat) D-vitaminnal töltenek fel, amely jót tesz a csontok állapotának.

VÍZÖNTŐ

Az Uránusz és a Szaturnusz bolygók jegye, helyes megélésének záloga a szabadság megfelelő értelmezése. A szabadon választott egyéni sorsok felvállalása. A közösségben elfoglalt helyek és szerepek megvalósítása. Az új és kreatív megoldások előremutató alkalmazása.

A levegő elem tartozik hozzá. Tudatos hozzáállással felderíthetem, hogy hol van a helyem a világban? A saját egyéniség (képességek és készségek) ismerete megkönnyíti a megfelelő lehetőségek megtalálását.

- Virágnapok: gondozásuk meghálálja a fokozott figyelmet, felhasználásuk (pl. teák) időszerű.

- Érzékeny testrészek: A lábszár, a vénák (visszér: beszűkült mozgástér) és a mirigyrendszer.

- Tápanyagminőség: A bevitt zsírok jól hasznosulnak, de azok minősége és mennyisége fokozott figyelmet igényel (Növekvő holdnál fokozott a raktározás mértéke.).

- Szépségápolás: A levegő elem túlsúlya miatt ajánlott a kiszáradt bőr hidratálása, az olajos masszázsok és fokozott fényvédelem, valamint a kényelmes, de a lábat jól megtartó cipők előnybe részesítése.

HALAK

A Neptunusz uralma alatt áll, ezért ez a jegy a lelkiség és az egység kérdéseit veti fel. A káoszon és a ködön felülemelkedve eljuttat az ihletek és az inspirációk világába.

"Vizes" hatás érvényesül, vagyis a vízelem az érzelmekkel karöltve van túlsúlyban. Fokozódhat az érzelgősség mértéke is.

- Érzékeny testrészek: A lábfejek, a lábujjak és az idegrendszer.

- Tápanyagminőség: A jól hasznosuló szénhidrátok, például méz, juharszirup, alma- vagy körte lé sűrítmény, friss zöldség- és gyümölcslevek, gombék, lencse, bab, rozskenyér, natúr joghurt, főtt burgonya, teljes kiőrlésű lisztből készült ételek. Kerülni kell a fehér lisztből készült ételeket és a finomított cukrokat.

- Levél nap: Saláták, spenót, zöldspárga, káposztafélék, mángold, gyógynövények, a növények levélrészei. Növényápolás: a levelek lemosása, öntözése, felhasználása.

- Szépségápolás: A vízkúrák (mindkét fázisban), böjt és tisztító kúrák (fogyó ciklus), hidratálás (növekvő ciklus), valamint a gyógynövényes lábfürdők használata ajánlott. A tavaszi, böjti időszakban a méregtelenítő teák (pl. csalánkeverékek) rendszeres fogyasztása elősegíti a belső tisztulást és jó hatással van a bőr állapotára is.

Varju Beáta természetgyógyász

www.grafomuhely.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!