A Holddal való együttműködés hozzásegít egy sikeresebb, természetesebb és harmonikusabb élet kialakításához. A holdciklusok két hetenként váltják egymást: Újhold, növekvő Hold (Új kezdetek, táplálás, bőség, gyarapodás, ültetés/vetés), Telihold, fogyó Hold (Kiteljesedés, majd meghaladás, elengedés, tisztítás, fogyás, leszokás, lemosás, levágás, lomtalanítás).

Újholdtól teliholdig

A jegyek jellemzői

KOS

Kos-Holdnál (a Mars jegye) ajánlott az aktivitás, a tettrekészség, többek között a mozgás, és a sport. A tűz elem tartozik hozzá.

- Tápanyagminőség: Fehérjében gazdag ételeket érdemes fogyasztani, ilyenek a hüvelyesek, a sovány hús, a hal, a szárnyasok, a tojás, a sajt, a tejtermékek, a diófélék, és a szója.

- Érzékeny testrészek a fej, ezen belül az agy, a szem és az orr. Az érzékszervek szerepe felerősödik.

- A növények esetében a termések kerülnek előtérbe, valamint ezek gondozása, felhasználása, pl. gyümölcsök és a föld felett termő zöldségek (borsó, uborka, paradicsom, paprika, tökfélék, bogyósok).

- Szépségápolás: Az arc és a haj ápolása, pakolás/tisztítás (növekvő-/fogyó ciklus), és fejbőr masszázsa ajánlott.

BIKA

A Bika-Vénusz anyagi oldala érvényesül, amely fogyó ciklusban elengedésre, növekvő ciklusban pedig gyarapodásra késztet. A földelem tartozik hozzá.

- Tápanyagminőség: a só, az ásványi sók bevitele jól hasznosul.

- Érzékeny testrészek: a nyak, a torok, a gége, a mandula, a fül, és a beszélőszervek.

- Gyökérnapok (pl. burgonya, fokhagyma, répa, hagyma, retek).

- Szépségápolás: A bőr, a köröm, a haj és a fogak ápolása kiemelten ajánlott.

IKREK

Az Ikrek a Merkúr bolygó levegős, kommunikatív (beszéd, írás, közvetítés, szerződések, hírek) oldalát mutatja ebben az időszakban.

- Virágnapok: gondozásuk meghálálja a fokozott figyelmet, felhasználásuk (pl. teák) időszerű.

- Érzékeny testrészek: a váll, a karok, a kéz és a tüdő.

- Tápanyagminőség: a bevitt zsírok jól hasznosulnak, de azok minősége és mennyisége fokozott figyelmet igényel.

- Szépségápolás: a levegő elem túlsúlya miatt ajánlott a kiszáradt bőr hidratálása, az olajos masszázsok és fokozott fényvédelem, valamint a kezek és a mellek ápolása.

RÁK

A Hold a saját házában van, az érzelmek és az érzékenység fokozott ezekben a napokban, amikor a víz elem túlsúlya a meghatározó.

- Tápanyagminőség: a jól hasznosuló szénhidrátok, például méz, juharszirup, alma- vagy körte lé sűrítmény, friss zöldség- és gyümölcslevek, gombék, lencse, bab, rozskenyér, natúr joghurt, főtt burgonya, teljes kiőrlésű lisztből készült ételek. Kerülni kell a fehér lisztből készült ételeket és a finomított cukrokat.

- Levél-nap: saláták, spenót, zöldspárga, káposztafélék, mángold, gyógynövények, a növények levélrészei. Növényápolás: a levelek lemosása, öntözése, felhasználása.

- Szépségápolás: a vízkúrák (mindkét fázisban), böjt és tisztító kúrák (fogyó ciklus), hidratálás (növekvő ciklus) ajánlottak.

Varju Beáta természetgyógyász

www.grafomuhely.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!