Jót tesz az immunrendszernek

Hogyan kell jól bocsánatot kérni? Részletek itt.

Kutatások szerint a megbocsátás serkenti az antitestek termelődését a szervezetben, ami fokozza az immunrendszer hatékonyságát. Emellett abban is segíthet, hogy testünkben lecsökkenjen az adrenalin és a kortizol szintje, amelyekből ha túl sok termelődik, negatívan hathat szervezetünk védekezőképességére.

Erősíti a kapcsolatokat

A megbocsátás a kapcsolatainkat is boldogabbá és egészségesebbé teheti, mivel empatikusabbá, nyitottabbá tesz minket másokkal szemben. Minél gyorsabban vagyunk képesek megbocsátani, annál jobbnak, teljesebbnek fogjuk érezni a mindennapjainkat.

A megbocsátás számos pozitív hatással van a szervezetre

Nyugodtabb alvás

A harag, düh,fájdalomés csalódottság olyan érzések, amelyek képesek minket éjszaka is ébren tartani. Ha ezeket el tudjuk engedni, akkor nemcsak hamarabb alszunk majd el, hanem pihenésünk is hosszabb és jobb minőségű lesz.

Fizikailag is megkönnyebbülhetünk

Az Erasmus Egyetem kutatásai szerint a megbocsátás képes lehet a fizikai érzékelésünket, képességeinket is megváltoztatni. Szakértők arra jutottak, hogy akik megbocsátóak, illetve el tudják engedni az őket ért sérelmeket, javul a fizikai teljesítményük is.


Segít felépülni a traumából

A megbocsátás segíthet felépülni olyan traumatikus élményekből, mint egy baleset vagy valamilyen szerettünk elvesztése, halála. Akik képesek megbocsátani, kevesebbet stresszelnek, kevésbé dühösek, képesek optimistábban látni a világot, együttérzőbbek, valamint az önbizalmuk is megnő.

Forrás: care2.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!