A világ vezető, független informatikai szolgáltató vállalata szerint a jó kommunikáció és a közösségi technológiák 20-25 százalékkal is növelhetik a szellemi munkát végzők teljesítményét - szemben például az e-mailezéssel. Az elkötelezett munkavállaló ráadásul 44 százalékkal, az inspirált munkaerő pedig közel 125 százalékkal termelékenyebb, mint egy szimplán elégedett dolgozó.

A vállalatvezetést is átalakítja a technológia. Fotó: iStock

Nagy változások jöhetnek

Mesterséges intelligencia segíti az orvosokat - részletek itt!

A 2020-as munkaerő-piaci előrejelzés szerint az AI alapvető változásokat hoz majd például a jog, a könyvelés, az egészségügy és az oktatás területén. Egyrészt ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók széles köre személyre szabott szolgáltatásként veheti igénybe az alacsony költségű intelligens asszisztensek révén, másrészt a mesterséges intelligencia csökkenti az emberi eredetű hibákat. A döntéstámogató rendszerek ugyanakkor egyre kifinomultabbá válnak, a szakemberek egyre jobban támaszkodnak rájuk és idővel nem tudják majd átadni ezeket a készségeket másoknak. A vállalatoknak így el kell dönteniük, milyen kompromisszumot vállalnak az AI asszisztensek használata és a készségek lehetséges elvesztése között.

Az előrejelzés szerint az emberek helyett egyre inkább a gépekre tervezik majd az információtechnológiai szolgáltatásokat, mivel így jobb és gyorsabb döntések születhetnek majd - alacsonyabb költségek mellett. A döntéshozatal gyorsaságát jól példázza, hogy míg egy ember fél-egy másodperc alatt hoz meg egy döntést, addig a mikroprocesszoroknak csak néhány nanomásodpercre van szükségük ehhez. A nanoszekundum (ns) a másodperc egy milliárdomod része. Emellett a mesterséges intelligencia által hozott döntések sokkal szélesebb, közel valós idejű adathalmazokon alapulnak.


Ezek a jobb és gyorsabb eredmények először a közlekedésre hatnak majd ki, kezdve az okosparkolóóráktól az okos közlekedési jeleken át az autonóm autókig és az okosvárosokig.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!