Egészségesebb önértékelés

A közösségi média, az újságok és a tévé által közvetített szépségideálnak sokan hiába próbálnak megfelelni, ami erősen rombolja az önértékelésüket. Több tanulmány is igazolja, hogy ha több időt töltünk meztelenül, akkor egészségesebb lesz az énképünk és megnő az önbizalmunk is.

A meztelenség sok szempontból egészséges a szervezet számára

Több zsírt égetünk

Szintén kutatások igazolják, hogy a zsírégetésre is jó hatással lehet, ha nem burkolózunk túl sok ruhába. Ilyenkor ugyanis a test jobban kihűl, ami felgyorsítja az anyagcserét, azaz növeli az energiafelhasználást. Fontos azonban hozzátenni, hogy ez nem egyenlő azzal, hogy fázunk - sőt még dideregnünk sem szabad.

Jobban fogunk aludni

A meztelenülalvása párkapcsolatokra is pozitív hatással van. Részletek itt.

Ennek szintén a test lehűléséhez van köze. Ha meztelenül alszunk, általában ritkábban ébredünk fel éjjel, reggel pedig kipihentebben kelhetünk fel. Különösen azoknak érdemes kipróbálni a meztelenül alvást, akik egyébként is hajlamosak az alvászavarokra.

Jót tesz a melleknek

Egyes kutatások szerint éjszaka, alváshoz jobb, ha nem viselünk melltartót, mivel ez meggyengítheti a melleket tartó izmokat, ezáltal a mellek megereszkedéséhez vezethet. Ezen felül bizonyos tanulmányok szerint a melltartóban alvás hajlamosíthat a mellrákra is, mivel lassítja a mell nyirokkeringését.


Jót tesz a szaporítószerveknek

Minél több időt töltünk alsónemű nélkül, annál jobban szellőzik a nemi szervek környéke, egyben a testhőmérséklet sem emelkedik túl magasra ezen a területen. Ez akadályozza a fertőzések terjedését, a baktériumok elszaporodását, férfiaknál pedig meggátolja, hogy a herék túlságosan felmelegedjenek, így több és életképesebb hímivarsejtet tudnak termelni.

Forrás: curejoy.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!