A Plútó 2020. április 25-én megkezdi retrográd mozgását a Bak 25 fokán, ami október 4-én fejeződik be a Bak 22 fokán.

A Plútó hatására drasztikus változások következhetnek be az életünkben, melyek még erősebbek, ha ellenállunk az eseményeknek. Miután elfogadtuk, hogy életünknek bizonyos területei átalakulnak, megkezdődik a megtisztulás folyamata. A Plútó retrográd mozgása alatt szokatlan erők bukkannak fel, és keményen küzdünk, hogy kiszabadítsuk magunkat a Plútó láthatatlan szorító markából.

A plútói változások rendszerint igen erőteljesek. Talán tudat alatt, de sokunkban elkezd munkálkodni a szorongás, hogy le kell mondanunk arról a kényelemről és biztonságról, amiben eddig éltünk. Rákényszerülünk, hogy alkalmazkodjunk, egy új, eddig ismeretlen világhoz, amely nem engedi, hogy a régi beidegződéseinket továbbra is fenntartsuk, hiszen azokat már vagy kinőttük, vagy károsan hatnak mindannyiunkra, hiszen a Plútó hatása kollektív.

Április 25-én a Plútó hátrálni kezd

A retrográd Plútó általában valamilyen krízis formában köszönt ránk. Tipikusan lassan kialakuló krízisről beszélhetünk, ami egyre szövevényesebbé válik, majd végül kirobban és felszínre törnek azok a témák, a melyekkel valójában szembesülnünk kell.

A Plútó ebben az évben a legnagyobb befolyást a Jupiter konjunkcióval okozza. Ez növeli a koronavírus okozta félelmeinket is. Hamarosan, körülbelül két hét múlva a Jupiter is hátrálni kezd, és együtt mozognak. (Ez a jelentős összehangoltság kisebb-nagyobb hatósugárral novemberig eltart, de nem végig hátrálva) A retrográd mozgás általában karmikus időszakot jelent, ugyanakkor megnöveli szellemi erőnket, tudatosabbá válunk, és ez új felismerésekhez vezethet.

Ha sikeres az új tanulságok beépítése a retrográd szakasz alatt, akkor a Plútó újraindulásával elkezdődik a gyógyulás, az újjászületés időszaka. Bensőnk önpusztító, gátló elemeinek meg kell halniuk, ha a Plútó törekvéseinek eleget akarunk tenni. A velük való leszámolásnak megvilágosító erejűnek kell lenni, hogy segítségével valódi békére leljünk.

A jegyekre gyakorolt hatása:

Kos

A Plútó retrográd hatása mély és jelentős változásokat idéz elő a jegy szülötteiben, főként az önmegvalósítással, karrierrel kapcsolatban. Kihívások és nehézségek érhetik, de a nagyobb célok újra fogalmazásának részeként el kell távolítania régi meggyőződéseit, amelyek korlátozzák.

Hogyan hat a retrográd Plútó a csillagjegyedre?

Bika

A világképe kiszélesedik, új, érdekes tapasztalatok érik a jegy szülöttét. Ebben az időszakban idegen kultúrák iránt érdeklődhet.

Ikrek

Átértékeli közösen kezelt pénzügyeit, és a más típusú együttműködéseit. Így nagy sikereket érhet majd el a Plútó előre indulásával.

Rák

A retrográd Plútó arra készteti a Rákot, hogy tisztázza saját változó érzelmeit és elvárásait a párkapcsolatában. Beszélje meg ezeket partnerével és ezzel párhuzamosan jelentős változásokat kell végrehajtania.

Oroszlán

A jegy szülöttének fel kell használnia a retrográd Plútó erejét, hogy fontossági sorrendet alakítson ki a napi rutinjában, tegye le a felesleges feladatait és szorítkozzon a legfontosabb elintézni valóira, és így az energiaeloszlás sikeresebb lesz, ez jó hatással lesz egészségére.

Szűz

A retrográd Plútó öt hónapja alatt összpontosítson arra, hogy képes legyen befogadni az élet örömeit. Kényszerítenie kell saját magát a változásokra az élete olyan területein, amelyek stagnálnak. Ügyeljen arra, hogy olyan kreatív tevékenységekbe kezdjen, amelyek valóban inspirálják.

Mérleg

A retrográd Plútó megköveteli, hogy foglalkozzon az otthonával és a családjában zajló ügyekkel. Lehet, hogy jelentős felújításokat kell tennie, vagy új helyre költözik, élvezze a lehetőséget, hogy otthoni környezete felfrissül. Ez az időszak alkalmas arra is, hogy az alapvető érzelmeit tisztázza kapcsolataiban.

Skorpió

A retrográd Plútó abban lehet a segítségére, hogy megtanuljon hatékonyabban kommunikálni, tegye világosabbá igényeit, elvárásait.

Nyilas

A retrográd Plútó arra készteti, hogy rendbe tegye pénzügyeit. Ebben az időszakban gazdasági haszonra lesz kilátása, ha nem lépi túl önmaga határait. Fogja vissza túlzó természetét!

Bak

A Plútó öt hónapos retrográd mozgása alatt lehetősége lesz a teljes életvitele megreformálására. Az érzéseit is hatékonyabban kommunikálja, jobban meg tud majd nyílni mások előtt.

Vízöntő

A Plútó retrográdja a Vízöntő számára a lelki elmélyülés ideje. A befelé figyelés, a lenyugvás, az elcsendesedés mind a hasznára lehet. Naplót is vezethet, amelyben nyomon követheti belső fejlődését.

Halak

Átértékeli a szerepét a közösségben - beleértve ebbe a munkahelyi, baráti kapcsolatokat, a tágabb és szűkebb értelemben vett közösségeket. Átgondolja, miként képes hű maradni az elveihez.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!