VIII. Az Egyensúlyozás

A Mérleg csillagjegyet képviseli, ahol a Vénusz bolygó elsősorban a szellemi szintű harmónia megteremtését támogatja. Fontos szerepet kap: a kiegyenlítődés, a kiegyensúlyozottság és az igazságosság. A belső egyensúly megtartására irányuló törekvés, valamint szilárd belső középpont minden negatív belső- és külső hatás ellenére.

A levegős kék színek a szellemi szférára utalnak. Döntéseket csak tudatosan, mindent "mérlegre téve" érdemes hozni (Alfától az Omegáig).

Pozitív jelentése: A korábbi cselekedetek következményeire lehet számítani. Törvényes események, amelyek lehetnek egyaránt földiek (szerződések, bírósági ítéletek) és egyetemes érvényűek ("Ki mint vet, úgy arat.")

Negatív jelentése: Ítélkezés mások, vagy önmagunk felett. Elhamarkodott következtetések, a teljesség igénye nélküli racionális megközelítés.

IX. A Remete

A Szűz jegy jeleníti meg a befelé fordulást és a valódi, hiteles eredmények megszületését. A belső világosság, és a saját belső vezető hangjának megtalálása a cél. A Merkúr bolygó segíti azt a szellemi utat, amely követése termékeny és eredményes a mindennapi életben is.

Pozitív jelentése: Belső út önmagunk felé, amelyet a tudat fénye világít meg. Az emberi természet minden szintjének (tudatos és tudatalatti) elfogadása és integrálása előfeltétele annak, hogy a tökéletesség kergetése helyett a teljességét éljük meg.

Negatív jelentése: Elzárkózás a külvilágtól, teljes magány. Szőrszálhasogató kritika minden és mindenki (önmaga felé is) irányába.

X. A Szerencse

Döntésekre vonatkozó kirakásoknál erre haladnak az energiák. Szerencsés, általában pozitív fordulat várható, amelyet a Jupiter bolygó támogat. Nyitottság szükséges az elfogadására.

Pozitív jelentése: Pozitív lap, új kezdeteket, gyarapodást is jelölhet. Sorszerű, az egyéni akaraton túlmutató események, fordulatok.

Negatív jelentése: Nem lehet befolyásolni az eseményeket, ezért a kiszolgáltatottság érzetét jeleníti meg.

XI. A Vágy (Az Erő)

Az Oroszlán jelképeként az öntudat különböző szintjeit mutatja meg. A Nap ereje a szenvedélyt, a kreativitást, az ösztönerők integrálását, valamint a félelmek leküzdését egyaránt támogatja.

Pozitív jelentése: Az ösztönerők tudatos áttranszformálása (kígyók) és felemelése magasabb régiókba. A kreatív élet szeretete, az örömök és a szerelem megélése.

Negatív jelentése: Beragadás a vágyak alsóbb szintjeibe, visszaélés az erővel és a hatalommal.

Varju Beáta

www.grafomuhely.hu

Szeretnéd te is kipróbálni a kártyavetés ősi módszerét? A Crowley Tarot-kártyát megrendelheted a Bioenergetic Kiadó oldalán!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!