A Jupiter egy évig tartózkodik egy jegyben, és a földről nézve úgy tűnik, hogy az egy év alatt tesz egy négy hónapos hátráló mozgást. Ez a retrográd mozgás csupáncsak látszólagos, mivel pályája bizonyos szakaszán megállni, majd visszafelé haladni látszik. Ebben a látszólagos hátráló mozgásban okozza a legtöbb bonyodalmat.

A Jupiter a nagy szerencse bolygója, április 13-án hátrálni kezd

A Jupiter az élet bőségét és bölcsességét adja, rajta múlik, hogy az ember fejleszteni tudja a magasabb rendű szellemi képességeit. Ez a planéta adja az élet személyes értékeinek keresését, a filozófiai és világnézeti elképzelésünket. Jelenti a tisztességet, a terjeszkedést, a személyes kibontakozást, a horizontunk kitágulását, igen fejlett etikai és morális értékekkel bír.

A Jupiter jelenleg a Nyilas jegyében, uralmi helyén tartózkodik, itt fejti ki legjobban áldásos hatásait. Például a javíthatatlan optimizmust… Ilyenkor a szükséges anyagiak mindig rendelkezésünkre állnak, mert nemes indíttatásúak a céljaink. A Jupiter világos értelmet és jó humorérzéket ad ahhoz, hogy megoldjuk a rázósabb helyzeteket is.

Amikor a Jupiter megfordul, hatása is "megfordul", és a hangsúly a belső tudatosságra és a belső növekedésre helyeződik. Most lehetőséget ad átgondolnunk, hogy hol hibáztunk etikailag, természetesen javíthatunk életfilozófiánkon, hozzáállásunkon is. Új perspektívából szemlélhetjük a múlt eseményeit is.

A hátráló Jupiterrel nem jó viszont új üzleti vállalkozásba kezdenünk, mert nem lesz rajta haszon. Persze teljesen más a helyzet, ha olyan szolgáltatást akarunk nyitni, amely jótékonysággal van összefüggésben.

A hátráló ciklus kapcsolatban van az egészséggel is, ilyenkor például a túlsúlyos emberek le tudnak fogyni, mert segít nekik átgondolni az étkezésüket.

Amikor a Jupiter megfordul, személyes filozófiánk is megkérdőjeleződik, addig ne hozzunk döntést, amíg egyenes mozgásba nem kerül. Ebben az időszakban megváltoznak az ideáljaink is. Az abbahagyott tanulmányainkat is befejezhetjük. Jogi ügyeinket lehetőleg ne hátráló Jupiterrel intézzük, mert nem kerül pont a végére, amíg a planéta egyenes mozgásba nem fordul.

Általánosságban elmondható, hogy a retrográd Jupiternek van egy lelassító hatása az életünkre, arra ösztönözve bennünket, hogy gondoljuk át életünket, céljainkat. Ebben a fázisban eljutottunk hitrendszerünk megszilárdításának időszakába és felébred bennünk egy társadalmi érzékenység, egyfajta új felelősségérzés. Amint a Jupiter elindul előre, addigra kiköveteli az új életszemléletünket és könnyebben élhetjük utána az életünket, és elénk tárja erőfeszítéseink gyümölcsét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!