Morgána látó, jósnő, a tanácsadás mellett átoklevétellel is segíti a hozzá fordulókat. Úgy véli, hogy a mágia során csakis tiszta akarattal tudunk hatásos eredményt elérni.

- A "fehér" mágiához azokat a gyakorlatokat soroljuk, melyek pozitív hatást hoznak saját, illetve mások életébe, míg "feketének" az ártó energiák életre hívását nevezzük. A mágikus gyakorlatok között azonban alapvetően nem különböztetünk meg fehéret vagy feketét, ezt minden esetben az adott cél határozza meg - szögezi le a szakértő.

Árt, vagy használ a mágia?

- Ezért, mindenkinek, aki a mágia tudományához fordul, mindenekelőtt a lelke legmélyebb zugáig át kell világítania saját magát, hogy önző törekvései napvilágra kerüljenek, és a továbbiakban ezektől a motivációktól megszabaduljon - magyarázza a jósnő. - Azt gondolom, hogy minden emberben létezik bizonyos mágikus képesség. Azonban az igazi mágia művészete sok éves tanulmányokban és gyakorlatokban rejlik.

Létrehozni a valóságot

A mágia szó jelentése a valóság megváltoztatásának a tudománya, az "én" fejlesztése, tudatosságának elsajátítása, a mágikus technikák használata pedig azon képesség, hogy valóságként hozzuk létre az akaratunkat.

- Tehát a mágus teremtő eszköze az akarat, a rituálék pedig erősítik a kozmikus erőket. Az, hogy milyen szertartást alkalmazunk, azt nyilván az adott cél, illetve a hagyomány határozza meg.

Csak jót kívánj!

- Hogy szabad-e ezzel kísérletezni? Azt mondom nem. Hogy szabad-e a mágia tudományához fordulni? Azt mondom igen - szögezi le a jósnő. - Hiszen miért ne tehetnénk boldogabbá az életünket, miért ne tehetnénk gazdagabbá, szerencsésebbekké magunkat, miért ne dolgozhatnánk egy jobb munkahelyen, akár magasabb pozícióban, miért ne vehetnénk magunknak egy autót, vagy ingatlant, és még sorolhatnám a lehetőségek tárházát… Azonban ez is egy mesterség, melynek van tisztelete, szabálya, etikája.

A mágia alapszabályai közzé tartozik, hogy cselekedeteinkkel egyetlen egy lénynek se okozzunk kárt.

- A 3-szori visszaütés kozmikus törvénye ezen szabály alapja - folytatja a szakértő. - Aki valamit kibocsájt, háromszor kapja vissza, mindegy hogy pozitív, vagy negatív dologról van szó.

Védelem az ártó energiák ellen

- Az átok mágikus cselekvés, és a rossz szándékon, rosszakaraton alapul. Ha túl sok megmagyarázhatatlan negatív esemény történik az életünkben, akkor gondolhatunk arra, hogy egy rosszakarónk negatív energiát küldött ránk. Ugyanakkor védekezni is tudunk ellene. Az erős energiamező, a szeretet, a pozitív gondolkodás olyan, akár egy védőpajzs: lepattan róla a rossz. Érdemes minden nap tudatosan dolgozni energiánk "kifényesítésén", mely védőburkot von körénk és szeretteink köré, így nem tud áthatolni a negatív energia. Ha ez mégsem segítene, szakemberhez kell fordulni.

Babonák és varázslatok

A néphagyomány őrzi a mágiák emlékét. A hajadon például azért sütötte bele a hajszálát a süteménybe, majd kínálta meg vele a kiszemelt férfit, mert hitte, hogy így ő lesz a férje. Mások abban hittek, hogy egy zöld színű gyertya elégetésével magukhoz vonzzák a pénzt. A gazdagság megteremtését szolgáló rituálékat, a rontásokat, átkokat szintén a mágikus tevékenységek közé sorolják. Ezek a szertartások általában titkosak, és csak a beavatottak ismerhetik mibenlétüket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!