Hogy lehet kezelni az ízületi fájdalmakat?

A változókor nem csupán a női ciklus megszűnését jelenti, az ezzel együtt járó hormonális változások ízületi fájdalmakat is okozhatnak. A test ízületeinek "olajozott" működését ugyanis a megfelelő ösztrogénszint szabályozza, ennek a női hormonnak a csökkenésével pedig számos panasz jelentkezhet. Szerencsére vannak megoldások, amelyek enyhíthetik ezeket a kellemetlen változókori tüneteket:

  • Mozgás után jegelje ízületeit! A hideg segít csökkenteni a duzzanatot és tompítani a fájdalmat.
  • Válassza a nyújtást és a jógát. Ez két olyan edzésmód, amely elősegíti a hajlékonyságot, ezáltal hozzájárul az ízületi fájdalmak csökkentéséhez.
  • Figyeljen rá, hogy étrendje tartalmazzon elegendő mennyiségű olívaolajat, mogyorót, olajos magvakat, bogyós gyümölcsöket és paradicsomot. Ezek az ételek gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek.
  • Fűszerezze az ételeket! A gyömbér, az édesgyökér és a kurkuma segítik az ízületifájdalomcsökkentését. És ha eddig még nem hallott volna róla, a csalán és az aloe vera is!
A jógázás fokozza a hajlékonyságot, ezáltal hozzájárul az ízületi fájdalmak csökkentéséhez

Mi minden okozhat ízületi fájdalmat? Mikor kell gyógyszert szedni, és milyen egyéb módjai vannak a fájdalom enyhítésének? Itt elolvashatja!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!