Alváshiány

Egy átlagos felnőttnek 7-9 órányi alvásra van szüksége naponta - ha ezt nem sikerül teljesíteni, akkor hatással lehet arra, hogy dolgozzuk fel az érzelmeket. Az agy ilyenkor nehezebben tesz különbséget a között, hogy mi az, ami valóban fontos, és mi az, aminek kisebb jelentősége van, ezért az apróbb dolgokat is felnagyítva érzékelhetjük.

Állandó könnyezés: mit tehetünk ellene?

A könnyezés természetes dolog, a könny védi, táplálja a szemet. Azonban időnként túl sok termelődhet belőle, és ez zavaró lehet, akadályozhatja az éles látást. Milyen betegségek állhatnak a hátterében, és mit tehetünk az állandó könnyezés ellen? Kattintson a részletekért!

Stressz és kiégés

A stresszes életmód is felelős lehet a sok sírárért - szervezetünk egyszerűen így próbálja meg levezetni a felgyülemlett feszültséget. A könnyezés mellett fejfájást, emésztési zavarokat, kimerültséget, ingerlékenységet is tapasztalhatunk.

Premenstruációs szindróma

A menzesz előtti napokon sok nő válik a szokásosnál érzékenyebbé és tapasztal gyakori hangulatingadozást. Ha ebben az időszakban fakadunk gyakrabban sírva, azért a szervezetben ilyenkor lejátszódó hormonális változások a felelősek.

A gyakori sírás mögött premenstruációs szindróma is állhat

Menopauza, perimenopauza

A változó korral együtt járó hormonszint-ingadozás szintén hatással lehet a hangulatunkra. Szorongás, depresszió, sírás, majd ezt hirtelen és indokolatlanul felváltó jókedv és nevetés: ebben az időszakban a nőknél ez egyáltalán nem ritkaság.

B12-hiány

Mivel az idegek, idegsejtek egészségében nagyon fontos szerepet játszik ez a vitamin, hiánya hamar megmutatkozik a hangulatunkon. A gyakori szomorúság, deprimáltság, sírás mellett memóriazavarokat, egyensúlyzavarokat, gyengeséget, székrekedést is tapasztalhatunk.


Alacsony vércukorszint

Különösen a cukorbetegek esetében okozhat hangulatzavart vagy hangulatingadozást, de előfordulhat olyanoknál is, akik teljesen egészségesek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!