Az észak-hesseni állategészségügyi hivatal azonnali hatállyal bezárta a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárát. A cég termékeinek fogyasztásával ugyanis 2 halálesetet és 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak - közölte oldalán a Nébih.
Betegséget terjesztenek a német kolbászok. Fotó: iStock

Veszélyes kolbászok

A Robert Koch Intézet szerint 99,6 százalék a valószínűsége annak, hogy a liszteriózisos megbetegedéseket a vállalat által gyártott pizzaszalámiban és főzött kolbászában található Listeria monocytogenes baktérium okozta.

Minőségi probléma a népszerű grillételeknél - részletek itt!

A betegséget terjesztő termékeket a Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG nevű cég gyártja. A figyelmeztetés a DE EV 203 EG ováljelű szalámikra és kolbászokra vonatkozik, minőségmegőrzési időtől függetlenül. Németországon kívül Belgiumba, Dániába, Ausztriába, Hollandiába, Svédországba, Írországba és Franciaországba biztosan került a problémás termékekből.

Pontos elosztási lista még nem áll rendelkezésre, azonban az eddigi információk alapján Magyarországra nem érkeztek a cég termékeiből - hangsúlyozta a hivatal.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!