Senki sem szeretne paraffinolaj és a vegyi anyagok keverékét tartalmazó éjszakai arckrém vagy gél készítményeket felvinni a bőrére, hiszen mindenki a természetes bőrtápláló összetevőket keresi a csomagolásokon. A természetes kozmetikumok sokkal hatékonyabban működnek, mint a hagyományosak. A világ legelső éjszakai arckrémje, amit az ősi időkben készítettek, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazott. Elkészítéséhez méhviaszt, cetvelőt, hideg tejszínt, mandulaolajt és tiszta vizet használtak.

Manapság még a legdrágább éjszakai arckrémet sem lehet teljes mértékben természetesnek nevezni. Ezek mindegyike különféle vegyszereket tartalmaz, amelyek szükségesek a készítmény textúrájának, stabil állagának, konzerválásának, kellemes illatának és színének a biztosításához. Tehát a modern kozmetikumok "természetessége" igencsak változó. A statisztikák szerint, a világon előállított éjszakai arckrémek közül mindössze 10% tartalmaz néhány valóban természetes alkotóelemet. Ehhez képest a bio vagy Demeter minősített kozmetikumok a természetes, bioaktív hatóanyagok kincsestárai! Gyakran előfordul, hogy a mindenféle "hatóanyagot" és "olajokat" nem növényekből nyerik, hanem kémiai úton szintetizálják. Ezek teljesen ártalmatlanok csak nem tudnak hasznosulni a bőrben és a tény továbbra is fennáll: nehéz "naturálisnak" nevezni.

Az éjszakai arckrém kiválasztáskor vegye figyelembe a termék címkézését! Az ECO, BIO stb. szavakkal ellátott zöld ikonok sokszor csak a gyártók által kitalált rajzok. A természetes termékek tanúsítványait csak néhány szervezet adhatja ki. Ilyen ikon nincs minden éjszakai arckrémen, de ha mégis, akkor az összetevők valódiságát igazolja. Minden kozmetikai termék tartalmazhat 5%, 10%, de akár 90%-ban is vagy bármely más mennyiségű természetes összetevőket, de csak a tanúsító cégre történő hivatkozás (a címkén) ad garanciát a hitelesen bio minőségre. Érdemes alaposan áttanulmányozni a komponenseket. Az olcsó, nem természetes kozmetikumokban megtalálhatóak a szilikonok; minden összetevő, ami "-cone"-ra, "-paraben"-ra vagy "-amine" szótagra végződik; a dimeticon és az ásványi olajok, paraffinok (mineral oil) és ide tartozik a vazelin is. A továbbiakban még a propilén-glikol, a szintetikus illat és konzerváló anyagok, az állati eredetű kollagén és származékai is messze állnak a természetes kozmetikumok koncepciójától! Habár ez messze nem a kozmetikumokban szereplő vegyszerek teljes listája, így a kezdőknek érdemes ezeket az összetevőket keresni az éjszakai arckrém csomagolásán. A biokozmetikumok előnyei: hatékony, biztonságos és a használatának eredménye sokáig látható, mert aktív megújulásra ösztönzi a szervezetet. Ennek köszönhetően rövidebb szavatossági idejűek (1-2 év). Az összetevők listájában megjelölt bio komponensek és a bio/organic tanúsító szervezet megnevezése a címkén is garanciát ad, hogy a biotermékekre elvárt feltételeknek megfelel a termék minősége, tisztasága és bio hatóanyag tartalma.

Szponzorált tartalom


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!