A nepszava.hu információi szerint a kamara egy kérdőívben tudakolja az orvosoktól, hogy meddig hajlandók elmenni a nyomásgyakorlás következő lépéseként. A lap azt írja, több mint 37 ezer hazai orvos ezen a héten naponta megkapja majd a szavazásra buzdító köztestületi felszólítást arról, hogy akar-e, és ha igen, mit tenne a jobb bér- és munkakörülményeiért.

Nyáron még kevesebb lesz az orvos - részletek!

A kamara által felkínált válaszlehetőségeknek az önként vállalt túlmunka kollektív felmondása, az országos demonstráció, a tárgyalóasztal melletti egyezkedés a kormánnyal éppúgy a része, mint az, hogy nem tesznek semmit. A lap hozzáteszi, hogy ha valóban egyidejűleg valamennyi orvos felmondja az önként vállalt túlmunkáját, az megbéníthatja az ellátást.

"Elszakadt a cérna"
"Elszakadt a cérna." Fotó: iStock

A nepszava.hu megszólaltatta Éger Istvánt, a Magyar Orvosi Kamara elnökét is. "Elszakadt a cérna, ezért felmérjük a terepet, aztán meglátjuk hogyan tovább. "Úgy tűnt, van egy eredményes megállapodás, amire azt mondták: májusban aláírjuk. Ez azonban elmaradt. A helyzet rendezéséhez minden feltétel adott, a politikai akaraton kívül. Azt is többször elmondtuk, hogy az egész ágazat rendbetételéhez (a bérekkel, a kórházi adósságokkal együtt) bő ezer milliárdra lenne szükség. Ez az összeg a 2018-as GDP növekmény egyharmada" - mondta el a kamara elnöke.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!