Viharos magánélet

Elizabeth Taylor (1932. február 27.- 2011. március 23.) többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas angol-amerikai színésznő. Fénykorában a média a világ legszebb asszonyaként emlegette. Mint színésznő abszolút profi volt. Nyolcszor kötött házasságot, népszerűségét és pénzét szívesen áldozta jótékonysági célokra. Taylor magánélete évtizedeken keresztül a pletykasajtó állandó témája volt, a művésznő pedig mindig gondoskodott szenzációról. Korai szerelmei milliomos csemeték, mindig újabb és újabb vagyonos udvarlók tűntek fel a színen - Nicky Hilton, a Hilton megalapítójának fia, aki megmutatta kevésbé rokonszenves arcát, amikor Liz elvetélt; Michael Wilding, akiből igazi papucsférj lett, természetesen kapcsolatuk menthetetlen volt.

Elizabeth Taylor magánéletét meghatározta a képletében látható Vénusz-Uránusz konjukció

Mike Todd, figyelmessége ezer jelével és főleg drága ékszerekkel halmozta el Lizt, az idilli boldogságnak tragédia vetett véget, a férj halála. Eddie Fishernek, a meghalt férj legjobb barátjának azonban sikerült megvigasztalnia az özvegyet, de nem tudta biztosítani azt a luxust felesége számára, amit az asszony addig megszokott, házasságuk problémája a Kleopátra forgatásán lépett be az életükbe, Richard Burton személyében.

A röpke szenvedélyből tartós szerelem lett, viharos szerelmükben, hol építették, hol rombolták egymást. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy kétszer is összeházasodtak, ám el is váltak.

Következett John Warner az Egyesült Államok haditengerészeti minisztere, de Liz nagyon nehezen viselte a tőle elvárt protokolláris kötelességeket, ezért házasságuk válással végződött.

Utolsó férje Larry Fortensky: a 20 évvel fiatalabb építőmunkás mellett Liz úgy érezte, újjászületett, a korkülönbség mellett azonban a társadalmi különbségek is nagyok voltak, amit házasságuk nem bírt ki.

Az Amerikai Filmintézet listáján Taylor 7. helyet foglalja el minden idők legnagyobb színésznő legendái között. II. Erzsébet brit királynő lovagi rangra emelte.

Elsöprő szenvedély: Vénusz-Uránusz konjukció

Elizabeth Taylornak Uránusz-Vénusz konjunkciója van. Ez a Vénusz levegős oldala, az emberi kötelékekben való részvételt mutatja. Törekvése, hogy a pozitív légkör örökké fennmaradjon, kölcsönös figyelmességgel és kedvességgel biztosítva azt. Ez a bolygóállás előhívja az érzelmektől túlfűtött jeleneteket, idealizált románcokat, kecses mozdulatokat, lágy ritmusokat és mindazt, ami az életet könnyűvé teszi. Ennél a konstellációnál az illetőnek nagyon fontos a stabilitás, a lustaság, szeret későn kelni, jókat lustálkodni, kényelmes baldachinos ágyikóban.

Az Uránusz-Vénusz konjukció esetében az illető nyitottan reagál az új emberek társaságára. Az Uránusz olyan partner feltűnését jelzi, aki egyszerre vonzza, és tölti el némi félelemmel az illetőt. Az állandó és folyamatos ritmus a Vénusz igénye, a harmonizáló folyamatokat keresi, hogy a kétféle energia a végén egymásba olvadjon. Ám ez a megközelítés túl óvatos és konzervatív az Uránusz számára, aki inkább jól meg rázza a fát, hogy lássa mennyi gyümölcs érett már meg, és ő szereti az egymásnak ellentmondó dolgokat összepárosítani.

A Vénusz-Uránusz párosítás olyan érzelmi alkalmazkodást követel meg tőlünk, amihez nem fűlik a fogunk. Ragaszkodás kötödés nélkül? Az Uránusz mereven elutasítja a szeretteinken való csüngést.

A Vénusz mindig a könnyed megfelelést keresi: az uránuszi energiák kiáradásakor egy olyan személlyel lépünk kapcsolatba, aki a mi nyelvünket beszéli, mintha olvasna bennünk, ez a kapcsolódás más, mit az eddigi, a hangsúly mindig az izgalmon, a dinamizmuson, a különcködő, szokatlan stíluson van. Valami azt súgja, fantasztikus egymásra találás a miénk. Az Uránusz sosem akar eggyé válni, csupán élvezi a két különálló független és magabiztos elme, ego ösztönző kapcsolatát. Azt sem ígéri meg, hogy örökké minden a legsimábban fog menni, az összezördülések csak még inkább fűszerezik az egyébként is izgalmas kalandot.

Az Uránusz biztosítja a gyors létrejöttét a kapcsolatoknak, de nem enged birtokolni, mert ez az égi istenség nem szeret a földi élmények foglyává lenni, így csak szórványosan szeret kapcsolatot tartani: mint a lecsapó villám, a görcsös ragaszkodás nem tartozik az uránuszi energiák közé. Nem tolerálja a statikus helyzetet.

E planéta-kettőssel élvezzük ki a kapcsolatot, de ne akarjunk komoly struktúrát kiépíteni hosszú távú biztonságunk érdekében.

Az is igaz, hogy e bolygó páros hozza a legelvakultabb szerelembe esést. Kérdést, hogy fel vagyunk készülve rá? Sok új tapasztalatot gyűjthetünk be, ám érzelmi stabilitásunkat is veszélyezteti a kaland.

Annak felismerése, hogy ebben a kapcsolatban nem mi vagyunk az irányítók, már önmagában elbizonytalanító. Nem csoda, ha kissé beleőrülünk egy efféle uránuszi afférba. Az Uránusz számára az ismeretlen mindig előbbre való, mit az érzelmileg sterilitásba süllyedt régi kapcsolat. Új uránuszi kedvesünk szerelmétől szinte mindig életre kelünk, ráadásul ő kezdetekben mindig nagyra értékeli az egyéniségünket, egy ilyen kaland akár terápiásan is jól hat ránk.

Házasságban élve egy ilyen kapcsolattal, igyekezzünk partnerünk minden kívánságát kielégíteni, mielőtt egy ismeretlen harmadikkal próbálkozna, vagy próbálkoznánk. Az élet azonban arra akar megtanítani egy ilyen izgalmas planéta párossal, hogy merjünk vállalkozni, időnként kockáztatni, és azért küld a nyakunkra olyan embereket, akik számára a szerelmi rizikó maga a borzongató izgalom.

E planéta-kettős sikerének kulcsa elfogadni mások egyéniségét, és hogy megtanuljuk a másság iránti tolerancia értékét. Mi magunk fogunk meglepődni mekkora élvezetet jelent nekünk újfajta kapcsolatunk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!