A koronavírus-járvány európai áldozatairól közölt adatokat az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A szervezet európai elnöke, Hans Henri Kluge szerint 159 ezerrel többen haltak meg, mint arra korábban számítottak - írja a CNN.

Koronavírus: ezek a szokatlan tünetek

A koronavírus-fertőzés jellegzetes tüneteit mindenki ismeri - láz, köhögés, izomfájdalom,fejfájás-, ám vannak olyan szimptómái is, amelyek kifejezetten szokatlannak számítanak egy ilyen típusú megbetegedés esetén. Kattintson a részletekért!

Még mindig emelkedik a fertőzöttek száma

Habár a WHO 53 országot köt Európához (beleszámítva például Oroszországot és Törökországot is), a vizsgálat csupán 24 ország adatait összegezte. De még ebben a szűkebb régióban is több mint kétmillió igazolt fertőzésről tudnak és 175 ezer haláleset történt, ami sokkal több, mint amire normális esetben a régióban számítani lehetne. Az áldozatokról is közöltek részletesebb adatokat:

  • A koronavírus miatt elhunytak 94 százaléka 60 éves kor feletti volt;
  • Az áldozatok 59 százaléka volt férfi;
  • Túlnyomó többségük, 97 százalékuk valamilyen alapbetegséggel is küzdött.
Korai lenne minden korlátozás feloldása. Fotó: Getty Images

Az esetek összesített száma az elmúlt két hétben 15 százalékkal nőtt, az összes fertőzés 38, a halálesetek pedig 50 százaléka ehhez a régióhoz köthető. Ebben az időszakban Oroszország, az Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Törökország és Olaszország jelentette a legtöbb új esetet.

Bár a térség több országa is enyhíteni kezdett a korlátozásokon, Kluge szerint ezzel még mindig csak óvatosan szabad haladni. A gazdaság újraindítása nem sikerülhet akkor, ha a vírust nem tudjuk kontroll alatt tartani - hangsúlyozta.


Ha utazást fontolgatnánk, az nlc.hu oldalán is közzétett térképet mindenképpen érdemes megvizsgálni!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!