Étcsokoládé

Bármilyen furcsán hangzik is, igaz. Egy 2015-ben, Olaszországban készült kutatás során fedezték fel, hogy a kakaóban található flavonoid nevű antioxidánsok javulást hozhatnak azok állapotában, akik inzulinrezisztenciában szenvednek. Ráadásul a flavonoidok még a szívbetegségek kialakulása ellen is védenek. Ugyanakkor természetesen az étcsoki fogyasztását nem szabad túlzásba vinni, mivel kalóriatartalma magas. Napi egy-két kockánál ne fogyasszunk többet, és figyeljünk rá, hogy minél magasabb kakaótartalmút válasszunk.

Az étcsokoládé hatásai

A magas cukortartalmú tejcsokoládékkal érdemes csínján bánni, ugyanakkor az étcsokoládékat akár még mindennapi étrendünkbe is beépíthetjük, mivel számos módon hatnak jótékonyan az egészségünkre. Kattintson!

Hüvelyesek

Borsó, lencse, csicseriborsó, fekete bab - egy spanyol kutatás szerint azoknál az embereknél, akik hetente legalább kétszer fogyasztanak valamilyen hüvelyest, 35 százalékkal csökken a cukorbetegség kialakulásának esélye. Ez a hüvelyesek magas rosttartalmának köszönhető, mivel a rostok segítenek szabályozni a vér glukózszintjét. Jó ötlet lehet például, ha a húsokhoz fogyasztott köretek, például a rizs vagy a kenyér legalább felét hüvelyesekre cseréljük.

Az étcsokoládé fogyasztása még segíthet is megelőzni a cukorbetegséget

Joghurt

A benne található tejfehérje segít, hogy tovább érezzük jóllakottnak magunkat, ezért segíthet csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Emellett, mivel probiotikus hatású, a glükózszint szabályozását is segítheti. Egy kevés nyers vagy aszalt gyümölccsel összekeverve desszertként is fogyasztható.


Mazsola

Egy kevés (legfeljebb egy maréknyi mennyiségű) aszalt gyümölcs, például mazsola fogyasztása naponta - egy 2017-ben készült spanyol tanulmány szerint - csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Az aszalás, szárítás során ugyanis megmarad a szőlő quercetintartalma, amely igen hatásos gyulladáscsökkentő antioxidáns.

Forrás: menshealth.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!