A következő esztendő uralkodó bolygója a Hold, ami az asztrológusok szerint az érzelmeink megélését befolyásolja, valamint megmutatja a párkapcsolathoz és az otthon megteremtéséhez fűződő ösztönös energiákat. A Hold jelképezi természetünk intuitív aspektusait, amelyeket sokkal kevésbé tudunk szabályozni, mint tudatos cselekedeteinket. Jelzi, hogy milyen jellegű törődést igénylünk és juttatunk kifejezésre, mi a "szeretetnyelvünk", ilyen értelemben erős hatással van intimitásképességünkre, és befolyásolja azt is, hogyan éljük meg az erotikát, a testi szerelmet. A következő esztendőben felerősödik igényünk a párkapcsolatra, ha vannak gyermekeink, akkor nagyobb lesz a vágyunk a családi harmóniára.

Természetesen nemcsak a Hold hat ránk meghatározó erővel, sok más bolygóállás is befolyásolja sorsunkat, és új lehetőségeket nyit meg előttünk.

Általános éves horoszkóp 2020-ra

A fordulópontok ideje

Januárban és februárban a Szaturnusz-Plútó együttállása gyakorol ránk erőteljes hatást. Ez a tranzit a kemény munka idejét jelzi. Szükségünk lesz türelemre és elszántságra, és rákényszerít bennünket, hogy az életünknek a nem működő területeivel kapcsolatban végleges döntést hozzunk. Lehet ez egy ellaposodott kapcsolat, egy nem megfelelő munkahely, vagy éppen egy meghatározó nézet, vagy álláspont, bármi, ami már nem szolgálja a fejlődésünket, és ami visszatart. Veszteségérzetünk lehet, csalódottak lehetünk, de a változtatás szükséges, és az új életszakasz lehetőségét hordozza magában.

Márciusban a Szaturnusz átlép egy időre a Vízöntő jegyébe. A karma bolygója általában próbára tesz és rábír minket, hogy szembenézzünk a fájdalmas tényekkel is. A Vízöntőbe lépve új, kreatív energiákat hoz az életünkbe, régi problémáinkat is új megvilágításba helyezi, megláthatjuk a gátló tényezőket.

Eközben a Jupiter a Plútóval együttáll a Bak jegyében. Intenzív erőfeszítéseket jelöl ez a tranzit, és ha kitartóak vagyunk, a szerencse is a kezünkre játszik azokon az életterületeken, amelyeket ez az együttállás a személyes horoszkópunkban érint. Ennek a tranzitnak az eredménye a céloktól függ, ezért fontos gondolkodni azon, mit akarunk tenni az élet e virágzó szakaszában. Az üzleti siker, a vagyon, az utazás, a munkahelyi előléptetés vagy a jobb karrier csak néhány a lehetőségek közül. Fontos fontolóra venni a szellemi önfejlesztést is, mivel a hatalom és a siker könnyen jön ilyenkor. Az önzés, a kapzsiság, a féltékenység vagy a bosszú pedig nem jó motiváció. Ehelyett a sikerre vágyhatunk, így javíthatjuk az életünket anélkül, hogy másoknak kárt okoznánk. Ebben az időszakban a nagylelkűség nyomában hála jár, új és befolyásos barátokat szerezhetünk.

Májusban a Vénusz megkezdi hátráló mozgását miközben kvadrátot alkot a Neptunusszal, júniusban egyenesbe fordul. Ez sajnos érzelmi téren a csalódások ideje, és az üzleti életben sem szerencsés, a megtévesztés lehetőségét mutatja. Jól fontoljuk meg, mibe fektetjük megtakarított pénzünket!

Májusban a Jupiter megkezdi hátráló mozgását a Bak jegyében ez szeptemberig tart. Ez idő tájt gátló hatásokat tapasztalunk jogi és tanulmányi téren, és nem baj, ha visszavonulót fújunk, nehézkesebben jutunk dűlőre az ilyenfajta ügyeinkkel.

Júniusban a Merkúr retrográd lesz, amely egy 25 napos hátráltatást okoz. Jobb, ha ilyenkor nem kezdünk semmilyen új vállalkozásba, a szerződéskötéseket elhalasztjuk, és felkészülünk a közlekedéssel, informatikával járó bosszankodásra.

Júliusban a Szaturnusz visszatér a Bak jegyébe. Folytatja az itt megkezdett "feladatait", ez még része a gyakorlatilag közel két éves Szaturnusz-Plútó konjunkciónak.

Augusztusban az Uránusz megkezdi hátráló mozgását a Bikában. Ez idő tájt nehezen viseljük a kapcsolati kötöttségeket. Azok a viszonyok, melyek túlzottan fogva tartanak bennünket, megszakadhatnak. A Bika jegyében hátráló Uránusz leginkább a nyaki régiókban hozhat nekünk egészségügyi gondokat.

Szeptemberben a Jupiter és a Szaturnusz is megindul előre. A Jupiter és a Szaturnusz direkt mozgása a lehetőségek, a növekedés és a szerencse ideje. Elérhetjük egy életszakasz végét, és magasabb szintre léphetünk.

Októberben a Jupiter- Plútó is előre mozog és konjunkciót alkot. Ez egy ritka szerencsés konstelláció, befektetéseink termőre fordulnak, ha valakivel közösen kezelt pénzügyeink vannak, mindkét fél gyümölcsözőnek érzi ezt az időszakot.

Októberben a Merkúr ismét hátráló lesz 25 napig. Ez ismét a szerződéskötésekben, az új projektekben hozhat nehézségeket, megnehezítheti, hogy befejezzük nagyobb szabású terveinket, munkáinkat.

Novemberben a Plútó, a Szaturnusz és a Jupiter együttáll. Ez a nagyobb tudatosság ideje, felismerhetjük, hogy saját félelmeink és gátlásaink tartottak bennünket vissza a boldogságtól és a sikertől. Felerősíti a vágyunkat, hogy megszabaduljunk ezektől, és ha erőfeszítéseket teszünk, akkor sikerrel is járhatunk!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!