Hétfőn a Merkúr átlép a Bika jegyébe, közel 30 napig itt is marad. Több időre van szükségünk ilyenkor a döntések meghozatalához. Makacsul és határozottan védjük álláspontunkat, és sajnos erőt vesz rajtunk a lustaság, melyet finomabban kényelmességnek is nevezhetünk… Nem akarunk semmit elindítani ilyenkor, másoknak kell bökdösniük bennünket. Ha lassan is, de igen megfontolt döntéseket hozunk. Kommunikációs stílusunk időnként lassú lehet, de ez szándékos. Ami a tanulási stílusunkat illeti, ilyenkor csak a konkrét, világosan érthető stílust fogadjuk el. Ízlésvilágunk is kifinomultabb, otthonosan mozgunk az öt érzék világában.

Kedden sajnos a Merkúr máris kvadrátot alkot a Szaturnusszal, a kemény mentális munkának kedvez ez a konstelláció, amelyet jobb, ha egyedül végzünk. Félreértések lehetségesek, ezért próbáljuk meg magunkat tisztán és érthetően kifejezni. Ha papírmunkát végzünk, igyekezzünk a részletekre is odafigyelni. A fontosabb tárgyalásokat okosabb lenne ma elkerülni, és ne támaszkodjunk mások véleményére. A közeli kapcsolatainkban távolság is kialakulhat, mert rossz híreket kaphatunk, vagy pletykák befolyásolhatnak bennünket.

Szerdán a Hold az érzékeny Rák jegyéből szembenállásba kerül a Jupiter-Plútó konjunkcióval, ez belső zavart és kapcsolati drámákat okoz, érzelmeink olyan szélsőséges szintre fokozódhatnak, hogy már kikerül az ellenőrzésünk alól. Megtapasztalhatjuk a reménytelenség, és a féltékenység vagy a rögeszmés mélységeket, ilyenkor erről beszéljünk a hozzánk közelállóknak. Sebezhetőek vagyunk, mások manipulációjával szemben különösen. Az irracionális hangulat miatt kerüljük a fontos döntéseket.

Csütörtökön a Hold a szuverén Oroszlán jegyéből szembenáll a Szaturnusszal, ez megint egy ellentétes hatás. Ilyenkor az érzelmek megosztása problémát jelent a kapcsolatokban. Ez nem megfelelő idő sem a szerelemre, sem a társasági életre, persze az most egyébként is korlátozott. Keményen kell dolgoznunk, hogy elkerüljük a magányosság, veszteség, csalódás és a depresszió érzését.

Pénteken a Merkúr konjunkciót alkot az Uránusszal, ez egy szellemileg inspiráló időszak, nyoma sincs a napokkal ezelőtti borús hangulatnak. Jó alkalom, hogy eredeti módon közelítsük meg az eddig nehéznek tűnő feladatokat. Ez most a felfedezések izgalmas pillanata.

Szombat-Vasárnap a Vénusz kvadrátba kerül a Neptunusszal, ez a konstelláció nagyfokú bizonytalanságot okoz önmagunkban és a mások hozzánk fűződő érzelmeiben is csalódhatunk. A rossz önkép ebben az időben nehézséghez vezethet, sőt ez is oka lehet párkapcsolati csalódásainknak. Jelenleg hajlamosak lehetünk a párkapcsolatok idealizálására. Bölcsebb lenne megvárni, amíg ez a tranzit elmúlik, mint ebben az időszakban dönteni érzelmi ügyekben. A gyenge önfegyelem miatt fogékonyak lehetünk az alkoholra vagy más függőségi szerekre.

Vasárnap a Nap és a Hold trigonba lép egymással, és érzelmileg kiegyensúlyozottá tesz, ami harmonikus otthoni légkörrel jár. A béke és az általános jólét érzése segít az élet legtöbb területén. Magánéletünk kiegyensúlyozottnak tekinthető.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!