Hétfőn a Merkúr trigont alkot az Uránusszal, ez a fényszögállás felélénkíti hangulatunkat, kedvünk támad társaságba menni, gondolkodásunk és kíváncsiságunk felfokozott állapotban van. Nagy beszélgetések közepette az eszméket úgy isszuk magunkba, mint szivacs a vizet. Mindazonáltal könnyen elunjuk magunkat és legszívesebben egyik témáról a másikra szállnánk. Vágyhatunk ilyenkor az utazásra, új felfedezésekre.

Kedden a Hold a Halak jegyében együttáll a Neptunusszal, ilyenkor jellemzően álmodozók vagyunk, és nem mindig kapcsolódunk a valósághoz. A gyakorlati ügyeinket figyelemre méltó intuícióval rendezzük, rendkívül könnyedén bele tudjuk képzelni magunkat bárki helyzetébe. Ami ennek a jegynek, a fényszögnek és a szilveszteri napnak is a gyengéje, az az alkohol, most könnyen elveszíthetjük önmagunkat alkoholmámoros pillanatainkban. Humorérzékünk kellemesen ostoba, ez a szilveszteri hangulatnak vagy napnak is köszönhető…

Szerdán sem lesz ez másképp, a feledékenység és az alkohol miatt különféle érdekes helyzetekbe kerülhetünk. A mai napon javít a Szaturnusz-Plútó konjunkció józanító fényszöge, ugyanis a Hold marad a Halak jegyében, de az előbb említett bolygópárostól kap egy szextilt. Ha nem sikerül a kijózanodás, akkor sem kell haragudnunk magunkra, most erőt gyűjtünk hozzá.

Csütörtökön a Merkúr konjunkcióba lép a Jupiterrel, ez a fényszög kedvező hatással van a rövidebb-hosszabb kirándulásokra. Jól tudunk másokkal társalogni, együttműködni. Alkalmas pillanat nézeteink megosztására, akár kezdeményező szerepet is vállalhatunk. Barátkozó kedvünkben vagyunk, jó híreket is kaphatunk, pozitív hozzáállásunk a kulcsa mindezekhez.

Pénteken a Mars jegyet vált, átlép a kalandvágyó Nyilas jegyébe, ugyanis ennek a jegynek alapvető tulajdonsága, hogy folyamatosan tágítja a horizontot, ilyenkor újabb és újabb fejlődési terveket fogalmazunk meg. Ez idő tájt szókimondók vagyunk, nyílt és kissé nyers lehet a kommunikációnk, és partnerünktől is elvárjuk, hogy hasonló közvetlenséget mutasson. Az összes Mars-állás közül ez a jegy mutatja a legnagyobb érzéketlenséget mások iránt, ilyenkor önhibánkon kívül is közömbösek lehetünk a másik ember érzelmei iránt. A hanyag, meggondolatlan megjegyzéseinkre figyeljünk oda, mert akaratlanul is gyakran okozunk fájdalmat a másiknak.

Szombaton a Hold a Bika jegyében konjunkciót alkot az Uránusszal, ez egy kicsit ellentmondásos nap lesz, ugyanis a földön járó és konzervatív Bika-Hold nem igazán tud mit kezdeni az Uránusz szikrázó energiájával, és az Uránusz váratlan és változtatás utáni vágya felzaklatja a nyugodt Bikát. Legegyszerűbb jelszó a mai napra: "Készülj a váratlanra!"

Vasárnap a Hold Trigont kap a Merkúrtól, most mindenféle élvezeteknek rabja lehetünk, leginkább a jó ételeknek, gyengédséget és melegséget árasztunk magunk körül. Nyitottak vagyunk a jó társalgásra, az elménk különösen jól működik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!