Hétfőn egy Újhold helyezkedik el az Ikrek jegyében. Ez az újjászületés ideje, az az időpont, amikor lehetőséget kapunk arra, hogy egy új életszakasz vegye kezdetét. A kommunikációs készségünkön ilyenkor javítani tudunk, például mások meghallgatásával vagy azzal, hogy megpróbáljuk a másik szemszögéből is látni a helyzetet. Átértékelhetjük a társadalmi szerepeinket, továbbképzéseken vehetünk részt, érdemes mostanság belevágni ebbe! Az életünk egészét tekintve is változtathatunk a hozzáállásunkon, a nézőpontunkon, más perspektívából szemlélhetjük a problémáinkat is. Helyes, ha megnyitjuk az elménket, hogy több információt gyűjtsünk be. Az Ikrek jegye arra is ösztönöz bennünket, hogy valóban élvezzük a pillanatot.

Hétfőn még egy változás ér bennünket, a Vénusz trigont alkot a Plútóval, az érzelmek - különösen a szeretet - nagyon mélyen érint bennünket. Ilyenkor rendkívül hűségesek vagyunk, és gondolataink csak a szeretett személy körül járnak, és ez könnyen válhat életünk központi részévé. Hajlandóak vagyunk mindent megadni szerelmünknek, de cserébe ugyanezt várjuk. Érzelmeink mélyek, szinte vulkánszerűek, és úgyszólván karizmatikus erővel vonzhatunk magunkhoz másokat.

Szerdán a Merkúr jegyet vált, belép a Rák jegyébe, ilyenkor több érzelmet vihetünk a kommunikációinkba, váratlan helyzetekben intuitívebben reagálunk. Lehet, hogy beszélgetések, tárgyalások során lassabban válaszolunk, másokban ez azt a benyomást kelti, hogy mélyebben elgondolkodunk a hallottakon. Az emlékezőképességünket növeli ez jegyhelyzet, de emlékeinket átszínezik az érzelmek. Beszédstílusunk ilyen tájt szelídebb lehet, átvesszük a többi ember hangulatát és kerüljük a heves érvelést.

Szerdán a Hold belefut a Mars konjunkciójába, ezért ma könnyebben bedühödhetünk másokra, különösen családtagjainkra. Előfordulhatnak érzelmi kitörések, vagy tüntető érzéketlenséget mutathatunk mások irányába. Cselekedeteinket érzelmi hajtóerők vezérlik. Bátrabbak leszünk és érdeklődésünk megnőhet az erotika iránt. Valamilyen formában keressük az izgalmakat.

Pénteken a Merkúr szextilt alkot az Uránusszal, ekkortájt nyitottan állunk az új ötletekhez, gondolkodásunk kíváncsi és felfokozott állapotban van. Az új eszméket úgy isszuk magunkba, mint szivacs a vizet. Nagyon rövid időn belül elunjuk magunkat ugyanabban a témában, fáradhatatlanul csipegetjük fel az információkat, észjárásunk ilyenkor felgyorsul, és új ötletekkel van teli.

Szombaton a Nap kvadrátba kerül a Neptunusszal, realitás-érzékünk nincs a helyzet magaslatán… Könnyen megbízunk olyan személyekben, akikről később kiderül, hogy jobb lett volna, ha nem tartjuk velük a kapcsolatot. Nem csak mi válhatunk mások által becsapottá, hanem mi magunk is csúsztathatunk. Kimerültnek, sőt kissé zavarodottnak vagy akár még depressziósnak is érezhetjük magunkat ezen a napon. Kerüljük a fizikai megterhelést, óvatosan bánjunk az alkohollal!

Vasárnap a Vénusz jegyet vált, belép az Ikrek jegyébe, ilyenkor szeretetünket játékosan és szellemes beszélgetések formájában fejezzük ki. Bármilyen témában el tudjuk szórakoztatni társaságunkat, olyan csábképet tudunk felvillantani a másik nemnek, hogy ha az meg akarja fogni, csak a levegőt markolássza… Az Ikrek jegyében elhelyezkedő Vénusz ideje alatt tartós kapcsolatot kialakítani nem szerencsés, mert ilyenkor minden kötöttség nehezünkre eshet, és pillanatok alatt képesek vagyunk megszabadulni a számunkra már kényelmetlen viszonyoktól. Van rá esély, hogy ilyenkor csak kíváncsiságból megyünk bele egy románcba, mert a kötődésünk ez idő tájt csak mentális szintű. Intellektuális érdeklődésünk nem korlátoz bennünket, így egyszerre akár több érzelmi kapcsolat is futhat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!