Hétfőn a szerencse két bolygója, a Vénusz és a Jupiter megkezdik hátráló mozgásukat. A Vénusz a szerelem, művészetek és a pénz felett uralkodik, és ki nem mozdul a Neptunusz kvadrátjából - a párkapcsolatok nagy stressz alatt vannak ilyenkor, újra kell tárgyalni a határokat, a szabályokat, esetenként a legjobb megoldás a szakítás. A pénzügyek is új stratégiát igényelnek a költségvetés terén, de a retrográd időszak jó alkalom lehet ennek átbeszélésére.

A Jupiter hátrálása bizony összefügg a pénzügyi sikertelenséggel, mindenesetre nagy befolyása van az élet anyagi területeire is hirtelen csődbe viheti az addig virágzó vállalkozás. Itt írtunk a hatásairól részletesebben.

Kedden a Merkúr átlép a differenciáltan gondolkodó Ikrek jegyébe, egy kis időre mi is a beszéd és a válaszadás nagymestereivé válunk. Kereskedői vénánk jobb, ügyesebben tárgyalunk, közvetítünk. Sokoldalúvá válunk, a tudásszomj nem hagy bennünket nyugodni. De még ezen a napon a Merkúr trigont alkot a Szaturnusszal, ez egy nagyon intellektuális fényszög, ilyenkor tiszta, logikus struktúrákban tudunk gondolkodni. Megfontoltak lehetünk és taktikusak.

Szerdán a Mars átlép az empatikus Halak hegyébe, ilyenkor mi is érzékenyebbé válunk, de nehezünkre esik definiálni, hogy mit is akarunk elérni. Az önérvényesítés bolygója a zodiákus legfogékonyabb, legegyüttérzőbb jegyében - nos, ilyenkor állandóan csekkoljuk a másik várható reakcióit, és ennek megfelelően próbálunk lavírozni. Nagy odaadással szenteljük magunkat a munkánknak és még elismerést sem várunk érte, viszont vigyázzunk, mert ezzel a viselkedéssel komolyan akadályozhatjuk hivatásbeli emelkedésünket.

Csütörtökön a Nap trigont alkot a Plútóval, ez a konstelláció intenzív és mély élményeket hoz. Hatalmas késztetést érzünk rá, hogy minden energiánkat mozgósítva küzdjünk a céljainkért, és most bizony komoly sikereket érhetünk el! Ilyenkor vezetői szerepet is vállalhatunk.

Pénteken a Hold belép a Halak jegyébe és együttáll a Marssal, ez a konstelláció valósággal áradóvá teszi az érzelmeket, ilyenkor valamilyen megnyilvánulási formát kell adjunk ennek az érzékeny energiának, mert az elfojtás csak feszültséget eredményez.

Szombaton a Hold az Uránusszal szextilbe kerül, valami szokatlan,új dologra vágyunk, de a váratlan meglepetések fel is boríthatják a napunkat.

Vasárnap a Nap trigont alkot a Jupiterrel. Ez egy gyönyörű nap lesz, a lehető legtöbbet hozzunk ki ebből a konstellációból. Boldogságot jelez személyes szinten, elégedettséget az élettel, a környezetünkkel. Kapcsolataink embertársainkkal barátságosak és szeretetteljesek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!