Decemberhez illő, fagyos és borongós napokra számíthatunk a hét második felében, helyenként hószállingózással - olvasható ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Csütörtökön az ország nagy részén borongós, párás, helyenként ködös idő várható, a magasabban fekvő helyek mellett nagyobb eséllyel a délkeleti vidékeken lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. Néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és -4 fok között várható, késő estére pedig 0 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Marad a hideg, borongós idő. Fotó: iStock

Hideg hétvégénk lesz

Pénteken tovább hűl a levegő, és az ország nagy része felett borult idő lesz. Esetleg a déli országrészben szakadozhat fel a felhőzet délután. Elszórtan alakul ki ónos szitálás, hószállingózás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és -4 fok között várható.

Az előrejelzés szerint hétvégén néhány fokot emelkedhet a hőmérséklet, ám az ország nagy részében még így is fagypont körüli, borús időre kell készülnünk. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és 2 fok között alakul, míg vasárnap -1 és 4 között hőmérsékletre számíthatunk.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!