"Gőzben az egészség!"- lehetne a mottója a Harkányi Gyógyfürdő új részlegének, amelyet nemrég vehettek birtokba a szaunázás szerelmesei. Az első vendégek között volt Solti Ádám is, aki egy igazi romantikus közös kikapcsolódásra vitte el feleségét, Bernit a 2019-ben az Év Fürdőjének megszavazott Harkányi Fürdőbe, ahol együtt próbálták ki a különleges szaunákat, a gőzkabint, a tepidáriumot és természetesen a jakuzzit.

Ez az évünk hihetetlenül pörgős, emiatt gyakran elfeledkezünk arról, hogy többet kellene tennünk a testi-lelki egyensúlyunk megőrzéséért. Erre nagyszerű megoldás a szaunázás, ráadásul most nyugodtan "ledobhattuk a textilt", semmi nem zavarta a pihenésünket. Mindig nagyon szívesen próbálunk ki új élményeket, és ez a hétvége Harkányban tényleg fantasztikus volt

- mesélte Ádám.

Az új harkányi Szaunavilágban egy kisebb és egy nagyobb finn szauna található, ez utóbbiban kerül sor hétvégenként a Fürdő négy szaunamesterének segítségével a legújabb trendeket követő, természetes illatokkal és testkezelésekkel kombinált szaunaprogramokra, amelyek különleges szaunázási élményt nyújtanak.

Azoknak, akik nem bírják vagy nem szeretik a szaunát vagy a gőzfürdőt, az infrakabint, illetve a tepidáriumot érdemes kipróbálniuk. A tepidáriumban a csempével burkolt falakat, padlót, kőpadokat fűtik fel, így a levegő körülbelül 37-39 Celsius-fokos lesz, és nem terheli meg a szervezetet a fokozott izzadás, ráadásul kellemes nyugtató hatása is van.

Egyre népszerűbb a Kneipp-taposó is, ami egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent. A hideg, illetve meleg vizű medencék alján legömbölyített felületű kövek találhatók, amelyek lágyan masszírozzák a talpat és javítják a vérkeringést. A Kneipp-taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, javítja az anyagcsere-folyamatokat.

A szaunázás az erőteljes méregtelenítésen kívül igen jó hatással van a keringésre, az immunrendszer erősítésére, a reumás panaszokra, az anyagcsere fokozására és nem utolsó sorban stresszoldásra. Nagyon jó kiegészítője egy masszázsnak is, mivel ellazítja az izmokat.

Fontos megjegyezni, hogy betegen semmiképpen ne menjünk szaunázni, illetve néhány betegség, például keringési problémák, gyulladásos megbetegedés, nyílt sebek, stb. esetén is inkább mondjunk le a szaunázás örömeiről.

További információk: www.harkanyfurdo.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!