Tűz

Ehhez az elemhez tartozó jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

Meleg és extrém
Jellemzőik:
Igazán szenvedélyes, valóban "tüzes" emberek, akikből csak úgy árad az optimizmus, a magabiztosság és a kezdeményező szellem.
Milyen az otthonuk?
A hatalmas ablakok egyikén mindig besüt a nap meleg színekkel, vörösekkel, sárgákkal díszített lakásukba. Ha megengedhetik maguknak, otthonuk központi helyét egy kandalló foglalja el, kedvenc dekorációs eszközeik pedig a különböző színű és méretű gyertyák. Szeretik a szokatlan, különleges (bútor)darabokat, a márványt, a luxust - szobanövényekből is a különleges, egzotikus darabokat választják. Hálószobájukból nem hiányozhat a királyi méretű ágy.

Feng shui tipp: A kristályok nem csak a szervezetünkben képesek felerősíteni a gyógyító folyamatokat, hanem a lakásunkban is segítik az energia áramlását. Ha kiválasztottad a kristályt, amit használni szeretnél, akaszd a lakás egy napfényes ablakába. Ahogy áthalad a fény a kövön, felerősíti és szétszórja az energiáit.

A feng shui szerint berendezett otthonban szabadon áramolhat az energia
Víz

Ehhez az elemhez tartozó jegyek: Rák, Skorpió, Halak

Rusztikus és harmonikus
Jellemzőik:
Érzékeny, érzelmes, gondoskodó típusú emberek, akik könnyen átveszik mások hangulatát.
Milyen az otthonuk?
A világos, megnyugtató, vizes árnyalatokat szeretik, ha tehetik, folyó- vagy tópartra költöznek, és egy tengerparti nyári lakról álmodoznak. Ők azok, akik szívesen dekorálnak a nyaraláson gyűjtött kagylókkal és más kedves emlékekkel. Fürdőszobájuk valódi oázis, gyakran olyan, akár egy spa, ha kis lakásban élnek, kis fürdőszobával, valahol akkor is kialakítanak egy hívogató pihenősarkot. Kedvelik a vidékies, rusztikus stílust is.

Feng shui tipp: A lomok, a túl sok felesleges kacat és a rumli negatív gondolatokat szülnek, és az energia megrekedését okozzák. Válj meg a haszontalan tárgyaktól, és takaríts rendszeresen. Ne feledkezz meg a pincéről, a padlásról és a garázsról sem!

Föld

Ehhez az elemhez tartozó jegyek: Bika, Szűz, Bak
Természet-közeli és otthonos
Jellemzőik:
Tisztelik és követik a hagyományokat, néha nehezen idomulnak a gyorsan változó világhoz. A Föld elemhez tartozók nyugodtak, és a céljaikért állhatatosan küzdenek.
Milyen az otthonuk?
Ha belép egy föld elemű ember otthonába, könnyen úgy érezheti, hogy egy pálmaházba vagy botanikus kertbe tévedt, hiszen a lakásuk tele van szobanövényekkel, melyekkel nagy szeretettel bánnak. Gyakran tartanak háziállatot is. Kedvelik a földszíneket, a barnát, a terrakottát és a zöld árnyalatait, a természetes anyagokból, fából, lenből, pamutból készült tárgyakat. Szívesen laknak erdő mellett, csendes falvakban. Otthonukban a konyha foglalja el központi helyet.

Feng shui tipp: A kövek és kavicsok a föld szimbólumai és segítenek a környezettel harmóniában élni. Tölts meg velük egy tálat és helyezz melléjük gyertyákat. A nagyobb lapos kövekre festhetsz olyan pozitív szavakat is, mint amilyen a szeretet, a nevetés, vagy élet.

Levegő

Ehhez az elemhez tartozó jegyek: Ikrek, Mérleg,Vízöntő
Szellős és praktikus
Jellemzőik:
Könnyed, humoros, mozgékony, fiatalos emberek, akiknek vág az esze, mint a borotva. A Levegő szülöttei körül mindig pezseg az élet!
Milyen az otthonuk?
Az ehhez az elemhez tartozó emberek szeretik a világos és tágas tereket, melyekben akár több hatalmas kanapé is helyet kaphat, hogy a népes baráti társaságot vendégül láthassák. A központi helyen álló tévé, a különböző kommunikációs eszközök és kütyük nem hiányozhatnak otthonukból. Fontos számukra a praktikum, hogy könnyen és gyorsan átrendezhessék a lakást, vagy elköltözhessenek. Kedvelik a fehér és az égkék falakat, de a merész kiegészítőket is.

Feng shui tipp: Kerüld a szögletes tárgyak és bútorok vásárlását!
A sarkokon ártó, metsző energia keletkezik, amely kárt okoz azokon a területeken, ahová irányul. Használj lecsüngő levelű növényeket, az asztalokra helyezzen terítőket, bútorcsere esetén pedig válassz lekerekített sarkú darabokat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!