Nem alszunk eleget

Világszerte emberek milliói szenvednek alvásproblémáktól, és nagyon kevesen vannak, akik azt mondhatják, hogy minden éjjel eleget alszanak és tökéletesen kipihenik magukat. Az alváshiánynak számos negatív hatása lehet, például fogékonyabbak leszünk bizonyos betegségekre és romlik a fizikai és szellemi teljesítőképességünk is, de emellett a szexuális életünk, elsősorban a libidónk is kárát látja az alváshiánynak.

Nem sportolunk

10 szexi tipp házasoknak

A hosszú házassággal sajnos a szexuális étvágy idővel megkopik. Hogyan lehet a vágyat karban tartani és évek múltán is felszítani? Most erre ajánlunk 10 szexi praktikát!

Bármennyire is viccesen hangzik, a szexualitás komoly fizikai tevékenység, melyhez erő, állóképesség, hajlékonyság is szükséges. Ha valaki nem sportol, nemcsak ezeket veszíti el, de egyéb módokon is a gátolhatja a saját szexuális élvezetét. Ha rendszeresen mozgunk, akkor azzal a véráramlást is serkentjük, és az agyunkban is számos olyan vegyület szabadul fel, melyektől boldogabbak, elégedettebbek, lelkesebbek leszünk. Szerencsére, ezeket a pozitív hatásokat már napi fél óra kíméletes mozgással is elérhetjük.

Lomtár a hálószoba

Szakemberek szerint a hálószobának olyan helynek, "szentélynek" kell lennie, mely megnyugtató és hívogató, és már a megjelenésével is a pihenést, intimitást sugallja. Ha a hálószobánk nem teljesíti ezt a feladatot - vagy éppen mi nem teszünk meg mindent azért, hogy ez így legyen -, akkor jóval kevesebb esélyünk van arra, hogy kielégítő legyen a szexuális életünk. A legnagyobb vágygyilkosok közé tartoznak a különböző elektronikus eszközök (laptop, tablet, okostelefon), a szétszórt játékok, a rendetlenség. Lehetőleg távolítsunk el minden olyan dolgot, amit nem találunk megnyugtatónak!

Néhány rossz szokás miatt elmehet a kedvünk a szextől

Helytelenül táplálkozunk

A táplálkozásunkkal két irányból is támadhatjuk a saját szexualitásunkat: egyrészt, ha nem eszünk tápláló, kiegyensúlyozott módon, akkor bizonyos fontos vitaminokból, ásványi anyagokból hiány léphet fel. Másrészt a zsíros, puffadást okozó ételek komolyan befolyásolhatják a vágyat, és el is nehezítenek. Ha szeretnénk egy kicsit felpezsdíteni a szexuális életünket, együnk B-vitaminban vagy cinkben, esszenciális zsírsavakban gazdag ételeket, például lazacot, tonhalat, mandulát.

Dohányzunk

Ha valakit még nem győztek meg a dohányzás káros hatásairól szóló információk, akkor íme egy újabb indok a leszokásra: a cigarettában található vegyületek károsíthatják a vérereket, lassítják a véráramlást, így csökkentik a nemi szervekhez jutó vér mennyiségét is. Ez pedig nemcsak azzal jár együtt, hogy lassabban és nehezebben jövünk izgalomba, de a férfiaknálmerevedési zavaris lehet a következmény.

Elfelejtkezünk a saját élvezetünkről

A maszturbálásra sokan még mindig úgy tekintenek, mint a valódi szex "pótlására", pedig ez a két dolog nagyon szorosan összefügg, és nagyszerűen ki is egészíthetik egymást. Ha valaki ismeri a saját testét és tudja, hogy mit élvez a legjobban, annak a partnerével is könnyebb dolga lesz. A rendszeres önkielégítésnek köszönhetően magabiztosabbak leszünk a bőrünkben és jobban el tudjuk engedni magunkat a partnerünk mellett is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!