Hogy milyen kommunikációs stílust használunk, hogyan hozunk döntéseket, hogyan tudjuk kicserélni, felvenni, felhasználni az információkat, ezekre a kérdésekre leginkább a Merkúr tud válaszolni a születési horoszkópunkban. A Merkúr uralkodik a szerződéskötések, tárgyalások, fontos dokumentumok, végrendeletek felett. De ide soroljuk az utazást, a szállítmányozást, a számítógépes rendszereket, az informatikát, a postát, bizonyos műtéteket is.

A Merkúr egy nagyon gyorsan mozgó égitest, gyorsabban mozog a Napnál, és évente háromszor-négyszer, körülbelül 20-25 napig hátráló mozgást végez. Ez rengeteg bonyodalmat és hátráltatást okoz nekünk.

A Merkúr október 31-én hátrálni kezd

Jelenleg a Skorpió jegyében áll és a retrográd időszakban végig ott tartózkodik. A Skorpiók szeretik a tabudöntő témákat, imádnak minden titkos, felderítetlen, sok gondolkodást igénylő kérdést, és félelem nélkül, a mélységig akarnak benne elmerülni. Éles megfigyelési képességgel rendelkeznek, látni az arcukon, hogy ragyog a ravasz ítéletük. Utálják a felszínes dolgokat. Időnként megnyilvánul a szenvedélyességük, de ha saját magukról van szó, némaságba burkolóznak.

Sajátos stratégiával rendelkeznek, és még a konstruktív kritikájuk is pusztító. Teljes mértékben a győzelemre törekednek, nem feltétlenül csak szellemi szempontból, hanem azért, hogy felülkerekedjenek a másikon. Természetük szerint gyanakvóak, bizalmukat nehezen osztogatják, ha nem irányítják ezt a képességüket mentális tevékenység felé, mások azon tűnődhetnek, vajon paranoidok-e?

A retrográd Merkúr ideje alatt a legjobb, ha nem írunk alá semmilyen szerződést, nem vásárlunk elektromos berendezéseket, műszaki cikkeket, de még autót sem, és olyan tárgyat sem, amelyet futár hoz házhoz. Nincs itt az ideje a reklámozási kampánynak vagy egy weboldal indításának. Nem jó időszak a kommunikációs iparágak megkezdéséhez.

A retrográd Merkúr ideje alatt sok nehézség adódik…

Nem jó ilyenkor lakást adni-venni, mert a másik fél meggondolhatja magát, vagy a hibák csak később derülnek ki. Szerződésnek lehet megbeszélni a részleteit, de pontot tenni rá retrográd Merkúr alatt nem szabad.

Műtétek időpontját, amennyiben tudjuk befolyásolni, ne ilyenkorra tegyük, persze más dolog egy váratlan és elhalaszthatatlan műtét. Ha olyan szervet operálnak, amelyet a Merkúr ural, azt is jobb, ha halasztjuk. És hát az orvos is a Merkúr uralma alatt áll, ő is ember, lehet, hogy szabadságra menne, de még gyorsan megoldja, nem fog sikerülni…

Mivel az információkat is a Merkúr uralja, jobb, ha nem telepítünk ilyenkor programokat, és ha valakinek fontos mailt küldünk, tudassuk vele telefonon is, hogy biztos várja és megérkezzen az a levél. Rengeteg félreértés adódhat ebben az időszakban.

A Merkúr a kereskedelmet is befolyásolja, gyakran előfordul, hogy az a termék, amelyet szeretnénk, épp nincs raktáron. Elveszíthetünk telefont, szemüveget, a repülőjegyet, bármit, ami komoly bosszúságot okoz!

A romantikára sincs jó hatással a retrográd Merkúr. Partnerünkön nem tudunk kiigazodni: egyik pillanatban el akar hagyni, másik pillanatban szerelmes, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ilyenkor egy régi kedvesünk is visszatérhet hozzánk, ám ugyanazok a hibák fognak elfordulni, mint amikor szakítottunk.

Mégis van valami, amire jó a retrográd Merkúr?

Igen, most a vízelemű Skorpióban nyugodtan használhatjuk az intuícióinkat, az intellektusunkkal mindent el tudunk érni! Kiváló időszak az önismeretre.

Szerződéstervezeteket összeállíthatunk, kidolgozhatjuk annak minden részletét, de semmit ne írjunk alá. Tulajdonképpen az élet oly kegyes velünk, hogy ad még nekünk lehetőséget az újrakezdésre, az átgondolásra, ha valamilyen számításunkba hiba csúszott, van lehetőségünk ismét nekifutni, és a jó megoldást megtalálni.

Előfordulhat, hogy ilyenkor régi barátokkal, rokonokkal ismét felvesszük a kapcsolatot. Ez egy nagyon kedves adománya a retrográd Merkúrnak.

A retrográd segíthet abban is, ha egy projekt rossz irányban ment, akkor amikor a Merkúr ismét direktbe fordul, a dolgok megjavulnak. Ha elbocsátják az állásából, egy jobb jön helyette. Korábbi ügyfelei visszatérnek.

A retrográd Merkúr kulcsszava az "újra"! Újra készít, javít, megismétel, újratervez, vagy újra látogat. Ilyenkor átgondolhatjuk álláspontunkat, és legtöbb esetben a körülmények kedvezőbbek lesznek, amint a Merkúr direktbe fordul.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!