A Meteo Klinika előrejelzése szerint holnap az elvonult hidegfront mögött beáramló friss levegő határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. Mindez az arra érzékenyek körében görcsös fejfájást, valamint izom- és hasi görcsöket okozhat. A reggeli órákban felerősödhetnek az ízületi bántalmak is. Afájdalomráadásul várhatóan az elkövetkező napokban is tartósan jelentkezik majd.

A szeles időben sokaknál jelentkezhet kellemetlenfejfájásszerdán. Fotó: iStock

Az élénk, többfelé erős lökésekkel kísért szél szintén hasonló görcsös panaszokat válthat ki, továbbá úgy érezhetjük, ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek vagyunk a megszokottnál. Érdemes tehát lehetőségeinkhez mérten kerülni a stresszes helyzeteket. Öröm az ürömben ugyanakkor, hogy az erős légmozgásnak köszönhetően javul a levegőminőség.


Ami az autós közlekedést illeti, a Dunántúlon és a középső országrészben erős széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását. Vezessünk tehát fokozott körültekintéssel, ha a volán mögé ülünk, illetve szükség esetén tartsunk inkább nagyobb követési távolságot, ezáltal is csökkentve a balesetveszélyt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!