Kedden nem érkezik fölénk front. Éjszaka viszont erősen lehűl a levegő, többfelé várható talajmenti fagy és helyenként akár kétméteres magasságban is fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. Emiatt sokan ébredhetnek sajgó végtagokkal - írja a Meteo Klinika. A fájdalom mérséklése érdekében kezdjük a napot egy átmozgató tornával és tartsuk melegen fájó végtagjainkat. A hideg éjszakát gyors melegedés követi: a nagy napi hőingás fokozott terhelést ró szervezetünkre. Ilyen helyzetben gyakori a vérnyomás-ingadozás, de keringési panaszokra is készülni kell.

Ízületi fájdalmat okozhat az éjszakai fagy. Fotó: 123rf

A szelet továbbra is kísérhetik élénk és erős széllökések, amelynek következtében erős fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. A tünetek csökkentése érdekében fogyasszunk több folyadékot és töltsük nyugodt körülmények között a napot.

A reggeli időszakban nagy a megfázásveszély, napközben pedig a napsütés ellenére alacsony marad a hő-és komfortérzet, ezért öltözzünk rétegesen! A szabadtéri tevékenységeket az esti órákig nem zavarja csapadék, érdemes lesz pár órát a friss levegőn tölteni!


A pollenterhelés nem változik, a nyír és a platán pollenkoncentrációja több helyen elérheti a közepes-magas szintet. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet és hajat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!