A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint szerdán megterhelően alakul az élettani helyzet. Az erős hidegbetörés következtében többeknél hidegfronti jellegű panaszok jelentkezhetnek: általános lehet a fejfájás, többen kopásos eredetű ízületi bántalmakat és vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. A krónikus betegek állapota is romolhat: a szív-és a keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők körében rosszullét, vérnyomás-ingadozás és mellkasifájdalomjelentkezhet.

Az autós közlekedésben többfelé havas útszakaszok okozhatnak nehézségeket

Egyes panaszokat a viharos szél is tovább fokozhat, erős fejfájást, nyugtalanságot eredményezve. Bár napközben számítani lehet némi napsütésre, ami a hangulatunkra is kedvező hatással lesz, ugyanakkor szabadtéri programokat nem érdemes tervezni. Az északi tájakon megszűnik a havazás, de rendkívül jelentős a megfázásveszély, ezért nem érdemes hosszabb ideig odakint tartózkodni.


Éjszaka erős fagyokra kell számítani, helyenként akár mínusz 6-8 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, valamint napközben is sok helyen fagypont alatt marad a hőmérséklet. Az autós közlekedést havas útszakaszok, illetve a havas tájakon erős hófúvások nehezíthetik. Téli gumi nélkül nem ajánlott útnak indulni, továbbá érdemes a szokásosnál lassabban, óvatosabban vezetni, mivel a havas úttestek csúszóssá válnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!