Szombaton nem érkezik front, markáns változás nem történik. A reggel azonban igen csípős lesz, könnyen megfázhatunk - írja a Meteo Klinika. Ennek elkerülése érdekében ajánlott elővenni a vastagabb kabátot, alatta is rétegesen öltözni, valamint a nyakunkat is védeni sállal, a fejünket sapkával. Azimmunrendszerfolyamatos erősítése is fontos: megnövelt C-vitamin bevitelre van szükség, amelyhez például a paprikából, a kiviből, más citrusfélékből, valamint a csipkebogyóból juthatunk hozzá. A nyirkos tájakon még ennél is kellemetlenebb komfortérzet alakulhat ki. A meleg levesekkel, teákkal felmelegíthetjük magunkat, de melegítő hatású fűszereket is alkalmazhat az étkezés során.

Reggel igen csípős lesz az idő

A hideg időben erősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, különösen reggel, de a tartósabban nyirkos helyeken napközben is jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagfájdalmak. A fájó testrészeket tartsuk melegen, kenegessük kámforos krémekkel. Napközben gyenge vérnyomáspanaszok, illetvefejfájásis felléphet. Emellett helyenként nagy a napi hőingás, a vérnyomáspanaszokkal élők tünetei erősödhetnek.


Főleg keleten és a középső megyékben élénkül meg a légmozgás, ingerültséget, nyugtalanságot okozva. A napos időszakok azonban javítanak a hangulaton, hatására jobb közérzet alakul ki. A levegő minősége jó, de átmenetileg megemelkedhet a szállópor és a nitrogén-oxidok koncentrációja.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!