Szombaton egy hidegfront érinti térségünket, emellett az ország nagy részén folytatódik a borús, nyirkos idő, ez pedig ízületi és görcsös panaszokat okoz - írja a Meteo Klinika. A nap első felében a lehűlés miatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, amelyek napközben is tartósan megmaradhatnak. A tünetek enyhítése érdekében fájó végtagjainkat tartsuk melegen és tornáztassuk, azonban ügyeljünk arra, hogy ne erőltessük meg az ízületeket. Ezenkívül a front az arra érzékenyeknél görcsös fejfájást, izom-és hasi görcsöket okozhat, továbbá vérnyomás-ingadozás és mérsékelt szívpanaszok is felléphetnek.

Főleg az ország déli részein a délelőtt folyamán erősebben felmelegszik az idő, a délutáni időszakban helyenként 5-6 fokkal az átlag felett alakul a hőmérséklet. Emiatt sokak szenvedhetnek intenzív migrénes fejfájástól és fáradékonyságtól.

A fáradtság mellett migrén is sokak napját nehezítheti meg. Fotó: iStock

Erősítsünk vitaminokkal

Ha a borús és nyirkos idő ellenére szabadtéri programon veszünk részt, gondoskodjunk előre immunrendszerünk erősítéséről, a hideg levegőn ugyanis könnyen megfázhatunk és a kórokozók is gyorsabban terjednek. Ebben az időszakban ajánlott növelni a C- és D-vitamin bevitelét.


Az autóval közlekedők készüljenek fel rá, hogy országszerte ködfoltok nehezítik majd a forgalmat. Csökken a látástávolság és nedvessé válik az útburkolat, megnő a féltáv, ezért mindenképp ajánlott nagyobb követési távolságot tartani és a megszokottnál körültekintőbben vezetni!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!