Szerdán már az ország minden részén megszűnik a fronthatás, a frontérzékenyek helyzete napközben fokozatosan javul. A keleti országrészben élőknél azonban még előfordulhat enyhébb fejfájás, illetve vérnyomás-ingadozás is, utóbbi inkább csak délelőtt lesz jellemző. Enyhítheti a tüneteket, ha több folyadékot fogyasztunk a nap folyamán, illetve érdemes tojásból készült ételeket is fogyasztani. Jó hír, hogy ezek a panaszok fokozatosan megszűnnek, az ország nagyobb részén pedig alapvetően kedvezően alakul az élettani helyzet - írja a Meteo Klinika.

Szerdán az időjárás miatt sokan érezhetnek a megszokottnál is nagyobb fáradtságot (Fotó: 123rf)

Fáradékonyság és fejfájás jelentkezhet

A napsütéses időben javul a koncentrálóképesség, ennek következtében a teljesítőképességünk is jobb lesz. A napsütés hatására kellemesen alakul a komfortérzet, azonban a szélre érzékenyek körében szinte bárhol előfordulhat átmeneti ingerlékenység. A fáradékonyság az előző napok fényszegénysége miatt most is jellemző lesz. A szabadtéri tevékenységek során ingadozó hőérzetre kell készülni, a nap elején és estefelé a szél miatt kissé hűvösebbnek érezhetjük majd a levegőt. Délután azonban már ismét a kellemesebb, tavaszias hőmérséklet várható.

A pollenterhelés csak átmenetileg mérséklődött: az allergiások ma ugyan csupán enyhébb tüneteket tapasztalhatnak, a következő napokban viszont gyorsan megnő a pollenkoncentráció. Az allergiások a hét közepén még csak közepes, a hétvégén viszont már intenzív panaszokkal számolhatnak.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!