Holnap nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten, azonban a melegedés hatására az érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, a fáradékonyság, és vérnyomás-ingadozás is felléphet - írja a Meteo Klinika.

Fáradtak lehetünk vasárnap a melegedés miatt. Fotó: Getty Images

A hajnali időszakban elsősorban északkeleten és a Dunántúlon erősebben lehűl a levegő, helyenként akár fagyhat is. A fagyos időben kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, azonban intenzív panaszokra nem kell készülni.


Az allergiásoknak nehéz lesz

A pollenterhelés nő, a pollenkoncentráció jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, az allergiások pedig intenzív tüneteket tapasztalhatnak. A közlekedés során az erős széllökések jelentik a fő veszélyt, amelyek csökkentik a gépjármű menetstabilitását - vezessünk tehát fokozott figyelemmel.

Nem lesz eső vasárnap

Holnap felhőtlen, csapadékmentes idő várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Az északi, északkeleti szél az Alföldön helyenként élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és 6 fok között alakul, de az északi, szélvédett völgyekben -3, -4 fok is előfordulhat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!