Pénteken az erősen változékony időben kettősfronti hatás érvényesül, legintenzívebben nyugaton és a középső területeken, ennek hatására pedig általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, ésalvászavarokis jelentkezhetnek - írja a MeteoKlinika. A fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket érdemes kerülni.

Vérnyomásproblémák is jelentkezhetnek

A szív- és érrendszer betegségekkel küzdőknek is nehéz ez az időszak: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, és nehézlégzés is jelentkezhet. A vérnyomáspanaszokkal küzdőkre nézve is rendkívül megterhelő lesz a hét hátra lévő része.

Fejfájást okozhat a kettősfronti hatás (Fotó: 123rf)

Csökken a pollenterhelés

A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, helyenként pedig fülledtség is rontja a komfortérzetet, így a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. Ha csak rövid időre is, de a csapadékos időben csökken a pollenterhelés, a következő napokban viszont nagyfokú romlás várható az allergiahelyzetben, mert a hét legvégén ismét magas lehet a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjeinek koncentrációja.


A közlekedést többfelé nehezíthetik záporoktól nedvessé váló útszakaszok, amelyek területén jelentősen megnövekszik a féktáv, ezért érdemes nagyobb követési távolságot tartani, illetve a megszokottnál is lassabban, óvatosabban vezetni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!