Pénteken viszonylag kellemes, frontmentes időre számíthatunk, a legtöbbünk az időjárás jótékony hatásait tapasztalhatja meg. Azonban a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében enyhébb tünetek felléphetnek: többek között kisebb fokú migrén és álmosság,alvászavarokis jelentkezhetnek. Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, amik a következő napokban szintén jellemzőek lehetnek - írja a Meteo Klinika.

Romlik a pollenhelyzet

A napos, kellemes hőmérsékletű időben sokaknál jótékony humánmeteorológiai hatások érvényesülnek. Nem lesz hőség, de kellemes tavaszi időre számíthatunk, töltsünk minél több időt a szabad levegőn, a szabadságolóknak és az aktív pihenőknek is kedvére való nap elé nézünk.

Tovább romlik a pollenhelyzet a hétvégén. Fotó: 123rf

Ne feledkezzen meg azonban a bőrvédelemről: 11 és 15 óra között továbbra sem ajánlott a tűző napra menni, ugyanis közel erős fokozatú UV sugárzásra számíthatunk. Magas faktorszámú fényvédő szereket válasszon a napozáshoz, legjobban a gyerekek és a fehér bőrűek vannak kitéve a veszélynek. Az ő esetükben minimum 40-es erősségű naptej ajánlott.

A pollenhelyzet ismét romlik. A platánra és a nyírfára allergiások a kora reggeli vagy a késő esti órákban menjenek inkább sétálni, sportolni, és egész nap kerüljék el a parkokat. A lakásban vastagabb szövésű függönnyel árnyékoljunk, így kevesebb virágpor juthat be a belső térbe, és odabent is porszívózzunk gyakrabban!



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!