Melegfronti panaszok jelentkezhetnek

Szombaton és a következő napokon nem terheli időjárási-front a szervezetünket, és a nap is kisüt hosszabb-rövidebb időre mindenhol - írja a Meteo Klinika. Ez jót tehet a hangulatunknak és a közérzetünk is javulhat. Melegedés veszi kezdetét, így az arra érzékenyek körében olyan melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, mint a migrénes panaszok, a fáradékonyság, az alvászavar és a koncentrálási problémák jelentkezhetnek.

Főként az asztmásokat viseli meg a fülledt időjárás. Fotó: iStock

Légszomj, nehézlégzés a fülledtség miatt

Átmenetileg erősen párássá válhat a levegő kialakuló záporok, zivatarok környezetében, ami főként az asztmásokat és a légzőszervi megbetegedéssel küzdőket viseli meg leginkább. A fülledt időben gyakori panasz lehet a légszomj, a nehézlégzés is, és akár mellkasi fájdalmak, múló rosszullétekre jelentkezhetnek.


Magas lehet az UV sugárzás

A napsütés hatására javul a hőérzet, ezért a csapadékmentes területeken érdemes pár órát a friss levegőn töltenünk. Az UV sugárzás eléri a magas fokozatot a napos időszakokban. A légköri pollenkoncentráció növekszik, főként a pázsitfűfélék légköri pollenje lehet többfelé magas koncentrációjú.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!