Vasárnap fronthatás nem érvényesül, de a meleg kitart, sőt fokozódik - írja a Meteo Klinika. A délután képződő gomolyfelhőzetből záporok, zivatarok bárhol kialakulhatnak. Az átlagnál több fokkal melegebb időben álmatlanságot, fáradékonyságot érezhetünk, fejfájásunk fokozódhat és gyulladásos ízületi bántalmaink is kiújulhatnak. A szellőztetést a hűvösebb éjszakai órákra érdemes időzíteni, ezáltal elősegíthetjük a könnyebb elalvást és a nyugodtabb pihenést. A délután kialakuló zivatarok környezetében erősen fülledté válhat a levegő, ezért a légzőszervi megbetegedésben szenvedők nehézlégzést, légszomjat, olykor mellkasi fájdalmakat is tapasztalhatnak.

A fülledt időben lészomjjal is küzdhetünk. Fotó: 123rf

A melegben általános lehet a migrén is. Tüneteink megelőzésére és enyhítésére fogyasszunk el egy csésze zöld teát, amely élénkítő hatása miatt a fáradékonyság leküzdésében is segítségünkre lehet. Fontos, hogy fokozzuk a napi folyadékbevitelt, hiszen ezzel nem csak a fejfájást enyhíthetjük, hanem a kiszáradást is elkerülhetjük. A folyadékok közül a szénsavmentes ásványvizet, vagy a hűtött gyümölcsitalokat válasszuk, és ha lehet, kerüljük a kávét és az alkoholt, valamint a magas cukortartamú üdítőket.


Az UV-sugárzás értéke a legmelegebb déli órákban eléri az erős fokozatot. A tűző napon 20-30 perc alatt leéghetünk, ezért válasszunk magas faktorszámú fényvédőkrémet!

Rossz hír az allergiásoknak, hogy a pollenterhelés növekszik, a pázsitfű pollenje nagy mennyiségben van jelen a levegőben. Ezért érdemes elkerülni a parkokat, és a réteket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!