Szombaton nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten - írja a Meteo Klinika. Amennyiben kifejezetten frontérzékenyek vagyunk, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékenyek vagyunk a melegedésre migrént, fáradékonyságot és alvászavart tapasztalhaunkt. Az éjszakai időszakban erősen lehűl a levegő, helyenként fagyhat, majd a délelőtti gyors melegedést követően - délután - akár 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet elsősorban a déli tájakon. A nagy napi hőingás további terhelést ró szervezetünkre, ennek hatására gyakori panasz lehet a vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek.

20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Fotó: iStock

Napközben napos időben lesz részünk, amely a szabadtéri programoknak, a természetjárásnak, sportolásnak is kedvez. A szép időben javul a közérzet, a hangulat, a napsütés pedig immunerősítő hatással is bír. Használjuk ki ezeket a napokat és töltsük fel D-vitamin raktárainkat, mert szükség lesz rá a következő időszakban!


Az UV sugárzás többnyire a mérsékelt tartományban marad, azonban amennyiben bőrünk az érzékenyebb típusba tartozik, a délutáni órákban könnyen lepirulhatunk. Vízparton tartózkodás esetén erre még inkább figyeljünk oda, ajánlott lehet a fényvédő krém használata!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!