Holnap anticiklonális hatás érvényesül, front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe - írja a Meteo Klinika. Az éjszakai lehűlés mérséklődik, légköri fagyra már csak az északkeleti fagyzugos tájakon kell készülni, ez pedig az elmúlt napok után igazi örömhír az ízületi bántalmakkal küzdők számára. Bár csak egy-két helyen fagyhat, a hűvös reggeli időszakban a megfázásveszély nagy.

Hétfőn akár 20 fok is lehet, ami sokakat megviselhet. Fotó: Getty Images

A meleg miatt migrén és emésztési panaszok jelentkezhetnek

Kora délután a hőmérséklet csúcsértékei többfelé elérik a 17-18 fokot, de helyenként 19-20 fokos meleg is lehet. A melegedés hatására szűnni nem akaró migrénes panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. A meleg az erős déli széllel érkezik, ami azt jelenti, hogy a szélre érzékenyek még intenzívebb fejfájást és nyugtalanságot tapasztalhatnak. A következő napokban tartósabban várható, hogy az átlagos felett marad a hőmérséklet, ez pedig emésztési panaszokat okozhat a fokozottan érzékenyeknél.


A pollenszint nő, az allergiások körében orrfolyás, tüsszögés és nehézlégzés jelentkezhet. A légszennyezettség úgyszintén nő, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő minősége. A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, de ennek ellenére vezessünk óvatosan.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!