Pénteken északnyugat felől hidegfronti érkezik térségünkbe, így a hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek: általános lehet náluk a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök - írja a MeteoKlinika.

Megterhelő lehet a hidegfront miatt a péntek (Fotó: 123rf)

Vérnyomás-ingadozásra, rosszullétre is számíthatunk

A szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak ezen a napon, ezért lehetőség szerint érdemes kerülniük a fizikai és szellemi megterhelést. A szél hatására fellépő panaszok eleinte a Tiszántúlon jelentkezhetnek, majd az ország középső és Dunántúli részein is erősödő fejfájásra kell készülni. Afejfájásmellett az átlagnál melegebb idő miatt fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál, ezért érdemes ügyelni a fokozott folyadékbevitelre.


Szeles, csapadékos időre számíthatunk

A szabadtéri tevékenységeket a nap folyamán végig záporok zavarhatják, így az ország minden részén szükség lehet az esernyőre. A csapadék és a borús idő következtében romlik a hő-és komfortérzet is, ezért ajánlott az évszaknak megfelelően, rétegesen felöltözni. A közlekedés során a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozhatja a fő veszélyt, ezért a balesetek elkerülése érdekében tartsunk nagyobb követési távolságot, és vezessünk a megszokottnál lassabban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!