Fáradékonyságot okoz a melegedés

Pénteken sem érkezik front térségünkbe, melegedés várható. A hűvös reggelt követően erőteljesen felmelegszik a levegő, néhol akár a 20 fokot is meghaladhatja a délutáni csúcshőmérséklet.

A melegedésre fokozottan érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: gyakori lehet a fejfájás és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál. A fejfájás enyhítése érdekében már a reggeli óráktól figyeljünk a fokozott folyadékbevitelre és kerüljük a magas koffeintartalmú italok fogyasztását - javasolja a Meteo Klinika.

Aki teheti, kiránduljon sokat, használja ki a nyárias napokat!

Használjuk ki a nyárias napokat!

A melegedés hatására jelentkező tünetek nem lesznek intenzívek, azonban tartósnak bizonyulnak. A munkahelyan vagy az iskolában előfordulhat, hogy koncentrálási és figyelem problémákat tapasztalunk, ebben az esetben ajánlott pár percet a friss levegőn tölteni.

A szikrázó napsütés sokunkat a szabadba csábít, emellett nagyszerű az idő a kerti munkák elvégzésére is. Aki teheti, kiránduljon sokat, használja ki ezeket a nyárias napokat!


A pollenterhelés jellemzően alacsony lesz, a légköri pollenkoncentárció ország déli részein érheti el a közepes, helyenként a magas szintet. Az allergiások körében a parlagfű okozhat intenzívebb tüneteket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!