Holnap nem érkezik front térségünkbe, továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat - írja a Meteo Klinika. A talajközeli levegő megnövekedett nedvességtartalma és a kialakuló inverziós helyzet következtében az éjszakai órákban többfelé párássá válhat a levegő, helyenként köd képződhet. A hűvös és nyirkos időben felerősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, emiatt az ízületesek sajgó végtagokkal ébredhetnek. Ízületi panaszok esetén kezdjük a napot egy könnyű, átmozgató tornával, de ügyeljünk arra, hogy ne erőltessük meg végtagjait.

Az ízületeseknek nehéz lesz a vasárnap. Fotó: iStock

Azokon a területeken, ahol feloszlik a köd, gyors melegedés kezdődik, ami migrént és vérnyomás-ingadozást okoz, de intenzív panaszokra nem kell számítani.


A légszennyezettség magas, több nagyvárosban veszélyes a levegő minősége - a szabadtéri sportolást a következő napokon célszerű elkerülni. A közlekedés során a reggeli pára és köd jelentik a fő veszélyt. A párás és ködös tájakon jelentősen lecsökken a látótávolság, a balesetek elkerülése érdekében tartsunk nagyobb követési távolságot.

Vasárnap csak néhány helyen süt ki a nap

Holnap az ország nagy részén borult, kisebb-nagyobb körzetekben tartósan ködös idő várható, inkább csak a Dunántúlon lehetnek napos területek - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Helyenként szitálás, ónos szitálás kialakulhat. A Kisalföld térségében megélénkülhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 0 és 3, a napos tájakon 4 és 7 fok között alakul.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!