Kedden frontmentes időben lesz részünk. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északkeleti irányú szél az érzékenyeknél intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és nyugtalanságot okoz - olvasható a MeteoKlinika előrejelzésében. Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, érdemes tudatosan kerülni a stresszt és óvni magunkat a széltől. Afejfájásmellé fáradékonyság is társulhat a fényszegény időben, sokan tompának érezzük majd magunkat.

Fejfájást és szokatlan stresszt, nyugtalanságot is okozhat a viharos erejű szél. Fotó: Getty Images

A reggeli fagyos időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak léphetnek fel és ezek a tünetek napközben is tartósan fennállhatnak. Az átlagosnál hidegebb időben fokozódnak a görcsös panaszok, mint például a görcsös fejfájás, az izom-és hasigörcsök is.


Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, több helyen várható havazás. Bár a legjobb, ha - a járvány miatt is - otthon maradunk, de akinek elkerülhetetlen, hogy elhagyja a lakását, öltözzön rétegesen, mivel a viharos szél tovább ront a hő- és komfortérzeten. A közlekedést az erős szél veszélyezteti, emellett a havas tájakon hófúvás is kialakulhat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!