Holnap kettősfront érkezik térségünkbe, folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak - írja a Meteo Klinika. A hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. A frontérzékenyek körében görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell.

A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. Az északnyugati irányú szél gyakran erős lesz, ez pedig intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és ingerlékenységet okoz.

Hétfőn folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak. Fotó: Getty Images

Könnyen megfázhatunk

Az időjárás a nap nagy részében nem kedvez a szabadtéri programoknak. A csapadékos időben alacsony a hő- és komfortérzet, könnyen megfázhatunk, ha nem vigyázunk. Ebben az időben mentális panaszok is felléphetnek, gyakori lehet a levertség és a fáradékonyság. A pollenszint nem nő számottevően, és a levegő is kitisztult, a légszennyezettség többnyire alacsony.


A közlekedést napközben sokfelé nehezíti csapadék és erős oldalszél. A csapadékos tájakon csúszóssá válik az útburkolat, megnő a féktáv. Az erős szél hatására csökken a menetstabilitás, így a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

Esős, szeles lesz a hétfő

Holnap napközben általában erőteljes gomolyfelhő-képződésre készülhetünk, de emellett főként az északkeleti megyékben összefüggő felhőzet is kialakulhat - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Egyre több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, környékükön viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig jobbára 17 és 21 fok között valószínű.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!